Dort Pupp

Dort Pupp

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Více než hodinu 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6152 kcal
Bílkoviny 149 g
Sacharidy 498 g
Tuky 354 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exkluzivní recept Mistra cukráře Ladislava Blažka.

Suroviny

vejce 9 ks
mouka pšeničná hladká 200 g
moučkový cukr 70 g
kokos 200 g
pražený
máslo 75 g
margarín 75 g
krystalový cukr 200 g
sušená pomerančová kůra 35 g
mletá, kandovaná
kypřicí prášek do pečiva špetka
bylinný likér 7 cl
meruňkový džem 120 g
čokoládová poleva
1. Tuk vypěníme s moučkovým cukrem a žloutky, bílky vyšleháme s cukrem krystal.

2. Do mouky přidáme kypřicí prášek, pomerančovou kůru, kokos a všechno spojíme v těsto. Tím naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a pečeme 40 minut při teplotě 180–190 ˚C.

3. Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme ho na tři díly, pokropíme Becherovkou a slepíme džemem.

4. Po zatuhnutí poléváme čokoládovou polevou a zdobíme filigránem se znakem Grandhotelu Pupp.

Komentáře

Anonym

Prosím, jsou ingredience uvedeny správně? Opravdu patří 750g másla + 750 g margarinu? Celkem kilo a půl tuků....?

Anonym

V recepte na tortu máte pravdepodobne chybne uvedenú gramáž na maslo a tuk. (2x750g ???) Nemá to byť náhodou 2x75g ??

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit