Exkluzivní recept Mistra cukráře Ladislava Blažka.
Suroviny
vejce
9
ks
mouka pšeničná hladká
200
g
moučkový cukr
70
g
kokos
200
g
pražený
máslo
150
g
krystalový cukr
200
g
kypřicí prášek do pečiva
špetka
bylinný likér
7
cl
Becherovka
meruňkový džem
120
g
Postup
1
Tuk vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky, bílky vyšleháme s cukrem krystal.
2
Do mouky přidáme kypřicí prášek, pomerančovou kůru, kokos a všechno spojíme v těsto. Tím naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a pečeme 40 minut při teplotě 180–190 ˚C.
3
Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme ho na tři díly, pokropíme Becherovkou a slepíme džemem.
4
Po zatuhnutí poléváme čokoládovou polevou a zdobíme filigránem se znakem Grandhotelu Pupp.
Komentáře