0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort Pupp
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6248 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 518 g
Tuky 356 g
Vláknina 56 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exkluzivní recept Mistra cukráře Ladislava Blažka.

Suroviny

vejce 9 ks
mouka pšeničná hladká 200 g
moučkový cukr 70 g
kokos 200 g
pražený
máslo 150 g
krystalový cukr 200 g
kypřicí prášek do pečiva špetka
bylinný likér 7 cl
Becherovka
meruňkový džem 120 g
čokoládová poleva

Postup

1

Tuk vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky, bílky vyšleháme s cukrem krystal.

2

Do mouky přidáme kypřicí prášek, pomerančovou kůru, kokos a všechno spojíme v těsto. Tím naplníme vymazanou a vysypanou dortovou formu a pečeme 40 minut při teplotě 180–190 ˚C.

3

Korpus necháme vychladnout, rozkrojíme ho na tři díly, pokropíme Becherovkou a slepíme džemem.

4

Po zatuhnutí poléváme čokoládovou polevou a zdobíme filigránem se znakem Grandhotelu Pupp.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Prosím, jsou ingredience uvedeny správně? Opravdu patří 750g másla + 750 g margarinu? Celkem kilo a půl tuků....?

Anonym

V recepte na tortu máte pravdepodobne chybne uvedenú gramáž na maslo a tuk. (2x750g ???) Nemá to byť náhodou 2x75g ??

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč