Recepty s bylinným likérem
Bylinné likéry provázejí lidstvo historicky. Původně šlo o léčivá tonika a tinktury, kdy se z bylin louhováním v alkoholu získávaly a dlouhodobě uchovávaly účinné látky. I dnes se bylinné likéry vyrábějí macerováním bylin a koření v alkoholu. Výsledná směs se pak může sladit cukrem nebo medem, čímž se vyrovná hořkost bylin.
Mezi nejběžněji používané bylinky patří například anýz, fenykl, máta, pelyněk a zázvor. Dnes jsou bylinné likéry používány obvykle v koktejlech či po jídle jako digestiv. Variabilita jejich chutí však vybízí ik jejich využití v kuchyni – například při pečení či dochucování omáček a marinád.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-