Mísu s bílky a polévkovou lžící třtinového cukru dáme na vodní lázeň. Hrnec s vodou zapneme a necháme vodu vařit. Až je voda zahřátá a vidíte, že se odpařuje, dáte hrnec pryč z horké plotýnky a vložíte do horké lázně mísu s bílky. Krátce, přibližně 1-2 minuty šleháme ručně metlou bílky. Začnou se tvořit bublinky a bílky pomalu nabývají na objemu.
Prstem zkusíme teplotu, měly by být jen lehce zahřáté, vlažné. Poté bílky odendáme z lázně a opět cca 1 minutu šleháme ručně. Pak šleháme bílky buď v robotu anebo ručním elektrickým šlehačem. Já šlehám v robotu, nejprve na nejnižší stupeň a poté postupně přidávám na rychlosti. Mám 4 rychlosti a šlehám nanejvýš na 3 rychlost.
Během šlehání postupně přidáváme po lžících všechen cukr. Postupně čekám, až se lžíce cukru zašlehá. Až zašleháme všechen cukr, chvíli ještě šleháme, sníh zhoustne a začíná se lesknout. Bílky jsou ušlehané přesně v tu chvíli, když vytáhneme metlu robotu a ve sněhu se tvoří pevné špičky, neohýbají se. Dále nešleháme.