Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort z tajuplného ostrova

Dort z tajuplného ostrova

4.4/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11847 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 1069 g
Tuky 729 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasný dort, skvělé překvapení na dětskou oslavu ve stylu pirátů. Potěší i všechny fanoušky Pirátů z Karibiku!

Související recepty

Suroviny

máslo 500 g
změklé
vejce 6 ks
velká, žloutky a bílky zvlášť
kakao 5 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
mléko 250 ml
pudink 1 ks
vanilkový
máslo 125 g
změklé
tmavá čokoláda 200 g
kvalitní
Na poklad a zdobení
želé bonbony ve tvaru ryb či drahokamů
pendreky
pendreková kolečka
zlaté čokoládové mince
lentilky
cukrové korále na šňůrce

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dva pekáče o velikosti asi 20 × 15 cm vyložte pečicím papírem. Utřete dohladka máslo s vanilkovým a krupicovým cukrem. Pak zašlehejte žloutky a mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a opatrně je vmíchejte do směsi.

2

Těsto rozlijte do forem a pečte asi 40 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Nechte chvíli v pekáči, pak vyklopte.

3

Jeden z korpusů položte na servírovací tác. Vyřízněte do něj obdélník tak, aby zůstal aspoň třícentimetrový okraj. Vyříznutý kus vyjměte a vykrájejte z něj dva trojúhelníky – budou sloužit jako podpěra. Položte je na připravený korpus, připíchněte špejlí a opřete o ně druhý korpus.

4

Pudink uvařte podle návodu na obalu. Jakmile ho přelijete z hrnce, přikryjte ho potravinářskou fólií (zabráníte tak škraloupu) a nechte vychladnout. Smetanu zahřejte a rozpusťte v ní čokoládu. Nechte úplně zchladnout (nejlépe přes noc).

5

Změklé máslo utřete do pěny s moučkovým cukrem, postupně přidávejte pudink a nakonec vlijte čokoládovou smetanu. Šlehejte na hladký krém. Krémem potřete dort. Dovnitř nasypte poklad a truhlu dozdobte pásky z pendreku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín