0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort z tajuplného ostrova

Dort z tajuplného ostrova

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11847 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 1069 g
Tuky 729 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasný dort, skvělé překvapení na dětskou oslavu ve stylu pirátů. Potěší i všechny fanoušky Pirátů z Karibiku!

Suroviny

máslo 500 g
změklé
vanilkový cukr 2 bal
krupicový cukr 300 g
vejce 6 ks
velká, žloutky a bílky zvlášť
mouka pšeničná hladká 600 g
kakao 5 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
mléko 250 ml
pudink 1 ks
vanilkový
krupicový cukr 2 PL
moučkový cukr 2 PL
máslo 125 g
změklé
smetana ke šlehání 100 ml
tmavá čokoláda 200 g
kvalitní
Na poklad a zdobení
želé bonbony ve tvaru ryb či drahokamů
pendreky
pendreková kolečka
zlaté čokoládové mince
lentilky
cukrové korále na šňůrce

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dva pekáče o velikosti asi 20 × 15 cm vyložte pečicím papírem. Utřete dohladka máslo s vanilkovým a krupicovým cukrem. Pak zašlehejte žloutky a mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a opatrně je vmíchejte do směsi.

2 Těsto rozlijte do forem a pečte asi 40 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Nechte chvíli v pekáči, pak vyklopte.

3 Jeden z korpusů položte na servírovací tác. Vyřízněte do něj obdélník tak, aby zůstal aspoň třícentimetrový okraj. Vyříznutý kus vyjměte a vykrájejte z něj dva trojúhelníky – budou sloužit jako podpěra. Položte je na připravený korpus, připíchněte špejlí a opřete o ně druhý korpus.

4 Pudink uvařte podle návodu na obalu. Jakmile ho přelijete z hrnce, přikryjte ho potravinářskou fólií (zabráníte tak škraloupu) a nechte vychladnout. Smetanu zahřejte a rozpusťte v ní čokoládu. Nechte úplně zchladnout (nejlépe přes noc).

5 Změklé máslo utřete do pěny s moučkovým cukrem, postupně přidávejte pudink a nakonec vlijte čokoládovou smetanu. Šlehejte na hladký krém. Krémem potřete dort. Dovnitř nasypte poklad a truhlu dozdobte pásky z pendreku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí
  • Zajímavosti

Poke bowl: Zdravá a efektní miska barev a chutí

Už jste ochutnali pestrobarevnou misku plnou vitaminů, minerálů a dokonalé chuti? Pokud se s poke bowl osobně dosud neznáte, určitě byste to měli napravit. Prozradíme, odkud se k nám tento hit dostal a jak si poke bowl připravit doma. ...
Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti
  • Zdraví a výživa

Vlažná voda s citronem po ránu? Známe pro i proti

Už jste o tomto trendu, který razí řada českých i zahraničních celebrit slyšeli? Pravidelné pití vlažné vody s citronem po ránu má podle mnohých blahodárné účinky na lidský organismus. Přináší tato rutina opravdu nějaké benefity? ...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! ...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit