0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort z tajuplného ostrova

Dort z tajuplného ostrova

4.5 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Pro zkušené Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11847 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 1069 g
Tuky 729 g
Vláknina 120 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasný dort, skvělé překvapení na dětskou oslavu ve stylu pirátů. Potěší i všechny fanoušky Pirátů z Karibiku!

Suroviny

máslo 500 g
změklé
vanilkový cukr 2 bal
krupicový cukr 300 g
vejce 6 ks
velká, žloutky a bílky zvlášť
mouka pšeničná hladká 600 g
kakao 5 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na krém
mléko 250 ml
pudink 1 ks
vanilkový
krupicový cukr 2 PL
moučkový cukr 2 PL
máslo 125 g
změklé
smetana ke šlehání 100 ml
tmavá čokoláda 200 g
kvalitní
Na poklad a zdobení
želé bonbony ve tvaru ryb či drahokamů
pendreky
pendreková kolečka
zlaté čokoládové mince
lentilky
cukrové korále na šňůrce

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dva pekáče o velikosti asi 20 × 15 cm vyložte pečicím papírem. Utřete dohladka máslo s vanilkovým a krupicovým cukrem. Pak zašlehejte žloutky a mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a opatrně je vmíchejte do směsi.

2 Těsto rozlijte do forem a pečte asi 40 minut, nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Nechte chvíli v pekáči, pak vyklopte.

3 Jeden z korpusů položte na servírovací tác. Vyřízněte do něj obdélník tak, aby zůstal aspoň třícentimetrový okraj. Vyříznutý kus vyjměte a vykrájejte z něj dva trojúhelníky – budou sloužit jako podpěra. Položte je na připravený korpus, připíchněte špejlí a opřete o ně druhý korpus.

4 Pudink uvařte podle návodu na obalu. Jakmile ho přelijete z hrnce, přikryjte ho potravinářskou fólií (zabráníte tak škraloupu) a nechte vychladnout. Smetanu zahřejte a rozpusťte v ní čokoládu. Nechte úplně zchladnout (nejlépe přes noc).

5 Změklé máslo utřete do pěny s moučkovým cukrem, postupně přidávejte pudink a nakonec vlijte čokoládovou smetanu. Šlehejte na hladký krém. Krémem potřete dort. Dovnitř nasypte poklad a truhlu dozdobte pásky z pendreku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč