0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort Aljaška
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Pro zkušené Na 6-8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2820 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 364 g
Tuky 132 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Objevte kouzlo sněhu z bílků – můžete díky němu zapéct zmrzlinu v troubě, aniž by se roztekla. Opravdu efektní dezert.

Suroviny

čokoládový korpus 150 g
např. domácí piškot, kupované muffiny, brownies, ideálně kulatého tvaru
čokoládový likér 50 ml
zmrzlina 3 ks
jahodová, kopečky
zmrzlina 3 ks
kopečky, např. s příchutí Muffin
bílek 4 ks
krupicový cukr 280 g

1 Předehřejeme troubu na 220 °C. Čokoládový korpus položíme na plech potažený pečicím papírem. Korpus pokapeme čokoládovým likérem a doprostřed dáme jahodovou zmrzlinu. Muffinovou zmrzlinu promícháme a naneseme ji na jahodovou. Necháme ztuhnout v mrazáku (buď na plechu, nebo pečicí papír se základem dortu přesuneme na tácek).

2 Mezitím dáme bílky do ohnivzdorné misky a tu posadíme na kastrol s vroucí vodou. Prošleháme je na pěnu, přisypeme do nich cukr a ušleháme pevný sníh, který z mísy nevypadne, ani když ji otočíme dnem vzhůru. Pak sníh naneseme na připravený základ tak, aby nevykukoval ani kousek zmrzliny a korpusu.

3 Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a tři nebo čtyři minuty zapékáme; bílky by měly zezlátnout (nebo bílky opálíme opalovací pistolí). Okamžitě podáváme.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit