Pod marcipánovou krajinou se skrývá sametový čokoládový dort. Pokud se vám zdá vykrajování kruhového objezdu komplikované, udělejte na dortu jen rovnou silnici.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180 stupňů a formu o rozměrech 30 x 25 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Kakao smíchejte s 300 ml vroucí vody a nechte vychladnout.
Máslo utřete s cukrem do pěny, pak postupně přimíchejte jedno po druhém vejce. Pak přidávejte mouku prosátou s jedlou sodou střídavě s podmáslím, nakonec přilijte kakao. Dejte do formy a pečte asi 40 minut tak, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá.
Vychladlý dort postavte na servírovací tác. Potřete ho marmeládou a potáhněte rozváleným, nazeleno obarveným marcipánem; při rozvalování si ho můžete podsypávat cukrem. Z černě obarveného marcipánu vyřízněte silnici, krajnice udělejte bílou polevou, na keře protlačte marcipán lisem na brambory. Dozdobte bonbony, přidejte autíčka a zabodněte svíčky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18 receptů na barevné dorty pro děti(18 receptů )