0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort ,kruhový objezd‘

Dort s autíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort ,kruhový objezd‘

3.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Pro zkušené Na 16 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10046 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 1561 g
Tuky 322 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pod marcipánovou krajinou se skrývá sametový čokoládový dort. Pokud se vám zdá vykrajování kruhového objezdu komplikované, udělejte na dortu jen rovnou silnici.

Suroviny

kakao 125 g
holandský typ
mouka pšeničná polohrubá 660 g
jedlá soda 1 ČL
máslo 200 g
hnědý cukr 600 g
vejce 3 ks
podmáslí 300 ml
máslo
na vytření formy
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formy
Na ozdobu
meruňkový džem
na potření
marcipán 650 g
potravinářské barvivo
zelené a černé
moučkový cukr
na posypání
poleva bílá
bonbóny
na ozdobení
autíčka my jsme koupili školní gumy

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a formu o rozměrech 30 x 25 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Kakao smíchejte s 300 ml vroucí vody a nechte vychladnout.

2 Máslo utřete s cukrem do pěny, pak postupně přimíchejte jedno po druhém vejce. Pak přidávejte mouku prosátou s jedlou sodou střídavě s podmáslím, nakonec přilijte kakao. Dejte do formy a pečte asi 40 minut tak, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá.

3 Vychladlý dort postavte na servírovací tác. Potřete ho marmeládou a potáhněte rozváleným, nazeleno obarveným marcipánem; při rozvalování si ho můžete podsypávat cukrem. Z černě obarveného marcipánu vyřízněte silnici, krajnice udělejte bílou polevou, na keře protlačte marcipán lisem na brambory. Dozdobte bonbony, přidejte autíčka a zabodněte svíčky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit