Originální dort pro barové povaleče i zaryté abstinenty
Suroviny
Postup
Jak připravit korpus Cukr a žloutky utřete na pěnu, pak přidejte mouku a kakao. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu a vmíchejte do těsta. To poté rozdělte do tří vymazaných forem – jedné dortové o průměru 15 cm a dvou stejných misek vhodných do trouby o objemu asi 1 litr. Těsto rozdělte tak, aby ho ve všech formách bylo zhruba stejně. Pečte v troubě vyhřáté na 175 °C.
Ušlehejte krém: Z mouky, 40 g másla a mléka uvařte kaši a nechte ji zchladnout na pokojovou teplotu. Žloutek, cukr, kakao a změklé máslo prošlehejte do pěny a postupně do ní zašlehejte kaši.
Připravte korpusy: Korpusy postavte na sebe a seřízněte tak, aby na sobě dobře seděly. V jedné polokouli vyřízněte pomocí vykrajovátka (nebo sklenice) kolečko – to poté naplníte pomyslným koktejlem.
Sestavte dort: Jednotlivé korpusy slepte pomocí krému. Pokud chcete mít krému v dortu více, můžete korpusy ještě proříznout a promazat.
Vlijte koktejl: Bílou čokoládu (nebo polevu) rozpusťte ve vodní lázni a vlijte ji do vyříznutého otvoru a polijte i hrany okolo.
Uhlaďte krém: Krémem potřete boky dortu. Postavte ho na talíř, na kterém ho budete servírovat, a ještě jednou krém uhlaďte.
Dokončete dort: Kokosové hoblinky dejte na plech nebo na pánev a opečte je do zlatohněda. Po vychladnutí je kolem dokola přimáčkněte na dort. Nakonec do dortu zapíchněte brčko a ozdobte ho kolečky ananasu.
Aby se vše povedlo: Krém Do krému můžete namísto mléka dát kokosové mléko či krém. Kokos Na ozdobu můžete použít obyčejný strouhaný, ale daleko lépe budou vypadat větší hoblinky. Vzniknou, když čerstvý kokos nastrouháte na struhadle nahrubo. Pokud neseženete malý kousek čerstvého kokosu, kupte celý, dejte ho do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15 minut, dokud nepraskne. Vnitřní hnědou slupku oškrabejte škrabkou na brambory a kokos nastrouhejte. Kokos při pražení hlídejte – stačí chvilka nepozornosti, a spálí se.Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 18 receptů na barevné dorty pro děti(18 receptů )