Tenhle dezert vyšvihnete, i když se ohlásí nečekaná návštěva, většinu surovin máte totiž nejspíš doma. Vypadá i chutná jako od profesionála – spojení višní (nebo třešní) a mandlí je prostě božské.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 200°C. Vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Vykrojte 4 kruhy o průměru cca 14 cm (zbylé těsto uchovejte na jiné použití). V každém kruhu nožem naznačte asi 2cm okraj, dejte pozor, abyste těsto neprořízli – můžete použít i menší vykrajovátko nebo jako šablonu malý talířek. Vložte kruhy na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem, středy propíchejte vidličkou. Pečte 15 minut, pak vyndejte, středy jemně stlačte dolů, abyste získali korpus s vyšším okrajem. Dejte vychladnout.
Na mandlovou náplň utřete máslo a cukr do pěny a postupně po jednom zašlehejte vejce, pak přidejte vanilkový extrakt, mleté mandle a mouku. Dobře promíchejte a naplňte korpusy.
Promíchejte džem s višněmi a rozmístěte na vršky koláčků. Vraťte do trouby na dalších 15 minut. Pak nechte 10 minut chladnout a jezte ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou.