Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 koláčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3761 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 299 g
Tuky 244 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert vyšvihnete, i když se ohlásí nečekaná návštěva, většinu surovin máte totiž nejspíš doma. Vypadá i chutná jako od profesionála – spojení višní (nebo třešní) a mandlí je prostě božské.

Suroviny

Na koláčky
hotové
vejce 1 ks
rozšlehané
višňový džem 4 PL
višně 200 g
lze nahradit tmavými třešněmi, vypeckované, rozpůlené, v případě mražených - povolené, okapané
vanilková zmrzlina
k podávání
Na mandlovou náplň
změklé
vejce 2 ks
vanilkový extrakt ½ ČL
mleté

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Vykrojte 4 kruhy o průměru cca 14 cm (zbylé těsto uchovejte na jiné použití). V každém kruhu nožem naznačte asi 2cm okraj, dejte pozor, abyste těsto neprořízli – můžete použít i menší vykrajovátko nebo jako šablonu malý talířek. Vložte kruhy na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem, středy propíchejte vidličkou. Pečte 15 minut, pak vyndejte, středy jemně stlačte dolů, abyste získali korpus s vyšším okrajem. Dejte vychladnout.

2 Na mandlovou náplň utřete máslo a cukr do pěny a postupně po jednom zašlehejte vejce, pak přidejte vanilkový extrakt, mleté mandle a mouku. Dobře promíchejte a naplňte korpusy.

3 Promíchejte džem s višněmi a rozmístěte na vršky koláčků. Vraťte do trouby na dalších 15 minut. Pak nechte 10 minut chladnout a jezte ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč