Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 koláčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3761 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 299 g
Tuky 244 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert vyšvihnete, i když se ohlásí nečekaná návštěva, většinu surovin máte totiž nejspíš doma. Vypadá i chutná jako od profesionála – spojení višní (nebo třešní) a mandlí je prostě božské.

Související recepty

Suroviny

Na koláčky
hotové
vejce 1 ks
rozšlehané
višňový džem 4 PL
višně 200 g
lze nahradit tmavými třešněmi, vypeckované, rozpůlené, v případě mražených - povolené, okapané
vanilková zmrzlina
k podávání
Na mandlovou náplň
změklé
vejce 2 ks
vanilkový extrakt ½ ČL
mleté

Postup

1

Rozehřejte troubu na 200°C. Vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Vykrojte 4 kruhy o průměru cca 14 cm (zbylé těsto uchovejte na jiné použití). V každém kruhu nožem naznačte asi 2cm okraj, dejte pozor, abyste těsto neprořízli – můžete použít i menší vykrajovátko nebo jako šablonu malý talířek. Vložte kruhy na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem, středy propíchejte vidličkou. Pečte 15 minut, pak vyndejte, středy jemně stlačte dolů, abyste získali korpus s vyšším okrajem. Dejte vychladnout.

2

Na mandlovou náplň utřete máslo a cukr do pěny a postupně po jednom zašlehejte vejce, pak přidejte vanilkový extrakt, mleté mandle a mouku. Dobře promíchejte a naplňte korpusy.

3

Promíchejte džem s višněmi a rozmístěte na vršky koláčků. Vraťte do trouby na dalších 15 minut. Pak nechte 10 minut chladnout a jezte ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...