0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 koláčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3761 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 299 g
Tuky 244 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle dezert vyšvihnete, i když se ohlásí nečekaná návštěva, většinu surovin máte totiž nejspíš doma. Vypadá i chutná jako od profesionála – spojení višní (nebo třešní) a mandlí je prostě božské.

Suroviny

Na koláčky
listové těsto 400 g
hotové
vejce 1 ks
rozšlehané
višňový džem 4 PL
višně 200 g
lze nahradit tmavými třešněmi, vypeckované, rozpůlené, v případě mražených - povolené, okapané
vanilková zmrzlina
k podávání
Na mandlovou náplň
máslo 70 g
změklé
krupicový cukr 70 g
vejce 2 ks
vanilkový extrakt ½ ČL
mandle 70 g
mleté
mouka pšeničná hladká 20 g

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Vyválejte těsto na tloušťku 3 mm. Vykrojte 4 kruhy o průměru cca 14 cm (zbylé těsto uchovejte na jiné použití). V každém kruhu nožem naznačte asi 2cm okraj, dejte pozor, abyste těsto neprořízli – můžete použít i menší vykrajovátko nebo jako šablonu malý talířek. Vložte kruhy na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem, středy propíchejte vidličkou. Pečte 15 minut, pak vyndejte, středy jemně stlačte dolů, abyste získali korpus s vyšším okrajem. Dejte vychladnout.

2 Na mandlovou náplň utřete máslo a cukr do pěny a postupně po jednom zašlehejte vejce, pak přidejte vanilkový extrakt, mleté mandle a mouku. Dobře promíchejte a naplňte korpusy.

3 Promíchejte džem s višněmi a rozmístěte na vršky koláčků. Vraťte do trouby na dalších 15 minut. Pak nechte 10 minut chladnout a jezte ještě teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč