Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušené hovězí plátky s houbami na víně
Dušené hovězí plátky s houbami na víně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dušené hovězí plátky s houbami na víně

4.7/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4121 kcal
Bílkoviny 220 g
Sacharidy 300 g
Tuky 215 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí na houbách je (nejen) podzimní klasika. Přidejte víno a ze skvělého jídla se stane naprosto luxusní záležitost. Obvyklou rýži zkuste tentokrát nahradit špeclemi.

Suroviny

řepkový olej 2 PL
nebo slanina, na kostičky
hovězí maso 4 plátky
roštěná, plátky po cca 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
+ na poprášení masa
studené, rozdělené na 20 g + 30 g + 20 g
nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nasekaný
sušené lesní houby 25 g
nejlépe sušené hřiby, den předem zalité studenou vodou
vývar hovězí 500 ml
nebo podle potřeby
plné chuti
pokud nemáte, použijte dalších 50 ml červeného vína
tymián 4 snítky
+ na ozdobení
worchestrová omáčka 1 PL
lesní houby 300 g
směs čerstvých lesních hub, očištěných a pokrájených
špecle
hotové, k podávání

Postup

1

Na velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm pancettu, pak vyjměte. Hovězí plátky naklepejte, osolte, opepřete a poprašte moukou. Přidejte do pánve olej a maso zprudka z obou stran opečte a vyjměte.

 

2

Vložte do pánve 20 g másla, vsypte cibuli a zvolna restujte dozlatova, pak přidejte česnek a 1 lžičku mouky. Společně opečte. Přidejte namočené houby i s nálevem, vývar a víno. Promíchejte. Vraťte do pánve maso a pancettu, přidejte bobkový list, tymián a worcesterskou omáčku. Přiveďte k jemnému varu, pak plamen stáhněte, přiklopte a nechte jen probublávat. Můžete i dusit v troubě rozehřáté na 150°C.

3

Duste do změknutí. Třicet minut před koncem dušení zpěňte na čisté pánvi 30 g másla, vsypte čerstvé houby a zprudka opečte. Pak osolte a přidejte k masu. Pokud je to potřeba, dolijte trochu vývaru.

4

Hotové jídlo stáhněte z ohně, vylovte tymián a bob- kový list. Zbylé studené máslo nakrájejte na kousky a vmíchejte do omáčky. Podávejte se špeclemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč