Hovězí na houbách je (nejen) podzimní klasika. Přidejte víno a ze skvělého jídla se stane naprosto luxusní záležitost. Obvyklou rýži zkuste tentokrát nahradit špeclemi.
Suroviny
Postup
Na velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm pancettu, pak vyjměte. Hovězí plátky naklepejte, osolte, opepřete a poprašte moukou. Přidejte do pánve olej a maso zprudka z obou stran opečte a vyjměte.
Vložte do pánve 20 g másla, vsypte cibuli a zvolna restujte dozlatova, pak přidejte česnek a 1 lžičku mouky. Společně opečte. Přidejte namočené houby i s nálevem, vývar a víno. Promíchejte. Vraťte do pánve maso a pancettu, přidejte bobkový list, tymián a worcesterskou omáčku. Přiveďte k jemnému varu, pak plamen stáhněte, přiklopte a nechte jen probublávat. Můžete i dusit v troubě rozehřáté na 150°C.
Duste do změknutí. Třicet minut před koncem dušení zpěňte na čisté pánvi 30 g másla, vsypte čerstvé houby a zprudka opečte. Pak osolte a přidejte k masu. Pokud je to potřeba, dolijte trochu vývaru.
Hotové jídlo stáhněte z ohně, vylovte tymián a bob- kový list. Zbylé studené máslo nakrájejte na kousky a vmíchejte do omáčky. Podávejte se špeclemi.