Do tak krásného kousku masa jako je hovězí váleček se zamilujete na první pohled. Je libové, pevné a nabízí spoustu možností úprav. Zkuste napříkla lahůdku v podobě plátků na houbách.
Suroviny
1 Plátky masa osolte, opepřete, z obou stran obalte v hladké mouce a dobře oklepněte. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci na rozehřátém sádle maso opečte po obou stranách dočervena. Vyjměte a dejte stranou.
2 Do uvolněné pánve vsypte cibuli a opékejte dočervena. Zaprašte lžičkou hladké mouky a míchejte asi 1 minutu. Mouka s cibulkou se začnou k pánvi přichytávat, ale neděste se. Není to na škodu, právě naopak, omáčka bude silnější. Namočené sušené houby slijte, pokrájejte a přisypte do pánve. Ihned zalijte vývarem. Vraťte zpět plátky masa a přiveďte k varu. Přilijte ocet, ztlumte plamen, přiklopte a duste asi 45 minut doměkka. Podle potřeby přilévejte vývar.
3 V jiné pánvi na 1 lžíci másla opečte pokrájené čerstvé houby, osolte je a opepřete a zhruba po půl hodině dušení masa je přidejte k plátkům v omáčce. Jakmile je maso měkké, odstavte hrnec z plotny a do omáčky vmíchejte zbylou lžíci studeného másla, které spojí všechny chutě dohromady (máslo pokrájejte na menší kostičky, ty do omáčky postupně přimíchejte).
4 Podávejte s dušenou rýží a ozdobené pažitkou.