Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí plátky na houbách
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 86
Do 75 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2007 kcal
Bílkoviny 203 g
Sacharidy 65 g
Tuky 96 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tak krásného kousku masa jako je hovězí váleček se zamilujete na první pohled. Je libové, pevné a nabízí spoustu možností úprav. Zkuste si připravit tuto lahůdku – hovězí plátky na houbách a podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem. Osvědčená dobrota nejen pro nedělní oběd.

Související recepty

Suroviny

část kýty zvaná váleček, 4 plátky
sůl a pepř
+ na obalení masa
nadrobno
předem namočené
vývar hovězí 500 ml
ocet 1 PL
+ 1 lžíce do omáčky
houby 300 g
směs čerstvých
pažitka
na ozdobení
rýže dušená
k podávání

Postup

1

Plátky masa osolte a opepřete. Z obou stran obalte v hladké mouce a dobře oklepejte. Ve vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejte sádlo. Maso opečte po obou stranách dočervena. Vyjměte a dejte stranou. 

2

Do pánve s výpekem vhoďte cibuli a nechte zesklovatět. Zaprašte lžičkou hladké mouky a míchejte asi 1 minutu. Mouka s cibulí se začnou lehce přichytávat, díky tomu bude omáčka silnější.

3

Namočené sušené houby slijte a pokrájejte. Přisypte do pánve a ihned zalijte vývarem. Vraťte zpět plátky masa a přiveďte k varu.

4

Přilijte ocet. Ztlumte plamen, přiklopte a duste asi 45 minut doměkka. Podle potřeby přilévejte vývar. 

5

Mezitím v jiné pánvi rozpusťte lžíci másla a opečte na něm pokrájené čerstvé houby. Osolte a opepřete. Přidejte k masu v omáčce zhruba po půl hodině dušení.

6

Jakmile je maso měkké, odstavte hrnec z plotny. Do omáčky vmíchejte kostičky studeného másla, které spojí všechny chutě dohromady.

7

Podávejte s dušenou rýží a ozdobené pažitkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...