Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí plátky na houbách

Do tak krásného kousku masa jako je hovězí váleček se zamilujete na první pohled. Je libové, pevné a nabízí spoustu možností úprav. Zkuste napříkla lahůdku v podobě plátků na houbách.

Vydání: 2013/11
Autor:
Hodnocení:
44 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Vaření 0:45
Maso

Ingredience

    • 4 plátky z hovězího válečku (à 200g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hladká mouka na obalení + 1 lžička na zahuštění omáčky
    • 1 lžíce sádla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce namočených sušených hub
    • asi 500ml hovězího vývaru
    • 1 lžíce octa
    • 2 lžíce másla
    • 300g směsi čerstvých hub
    • pažitka na ozdobení
    • dušená rýže k podávání

Příprava jídla

Plátky masa osolte, opepřete, z obou stran obalte v hladké mouce a dobře oklepněte. Ve vyšší pánvi nebo v hrnci na rozehřátém sádle maso opečte po obou stranách dočervena. Vyjměte a dejte stranou. 

Do uvolněné pánve vsypte cibuli a opékejte dočervena. Zaprašte lžičkou hladké mouky a míchejte asi 1 minutu. Mouka s cibulkou se začnou k pánvi přichytávat, ale neděste se. Není to na škodu, právě naopak, omáčka bude silnější. Namočené sušené houby slijte, pokrájejte a přisypte do pánve. Ihned zalijte vývarem. Vraťte zpět plátky masa a přiveďte k varu. Přilijte ocet, ztlumte plamen, přiklopte a duste asi 45 minut doměkka. Podle potřeby přilévejte vývar. 

V jiné pánvi na 1 lžíci másla opečte pokrájené čerstvé houby, osolte je a opepřete a zhruba po půl hodině dušení masa je přidejte k plátkům v omáčce. Jakmile je maso měkké, odstavte hrnec z plotny a do omáčky vmíchejte zbylou lžíci studeného másla, které spojí všechny chutě dohromady (máslo pokrájejte na menší kostičky, ty do omáčky postupně přimíchejte).

Podávejte s dušenou rýží a ozdobené pažitkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Štěpánská hovězí pečeně

30x báječné houbové recepty

Houby v kuchyni

Přidat komentář