0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2730 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 236 g
Tuky 127 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marocká kuchyně kombinaci masa a sušeného ovoce miluje. Orientálci by použili jehněčí či drůbeží maso, my jsme to pro změnu zkusili s vepřovým.

Suroviny

rostlinný olej
na opékání
cibule 2 ks
velká, na kostičky
vepřové maso 800 g
ramínko, na 4cm kostky
koriandr mletý 2 ČL
skořice 1 ČL
mletá
kurkuma (mletá) 1 ČL
tamarindová pasta 3 PL
med 3 PL
sušené meruňky 200 g
propláchnuté
koriandr čerstvý svazek
lístky
mandle plátky 50 g
nasucho opražené

Na středním plameni rozehřejte velkou pánev nebo litinový kastrol. Na dno nalijte olej tak, aby vrstvička pokryla celé dno. Přihoďte do oleje cibuli a opékejte, až začne lehce při krajích zlátnout. Přidejte do pánve maso, míchejte a opékejte – mělo by se zatáhnout, ale nesmí se začít dusit ani příliš ztmavnout.

2 Vsypte koření, zamíchejte, aby se kořením pokrylo maso. Pak přidejte tamarindovou pastu a med a dobře promíchejte. Vlijte do nádoby vařící vodu tak, aby maso těsně zakryla. Snižte plamen na minimum, přikryjte a nechte dusit 2 hodiny. Čas od času a promíchejte, případně mírně podlijte, aby se maso nepřichytávalo.

3 Po dvou hodinách přidejte k masu me- ruňky, zamíchejte, a pokud je to třeba, přilijte trochu vody tak, aby bylo maso těsně zakryté omáčkou. Osolte, opepřete, znovu zakryjte poklicí a duste 30 minut, nebo dokud se maso nerozpadá. Navrch nasypte čerstvý koriandr a mandle. Servírujte s rýží basmati nebo plackami pita.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč