Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem
Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Dušené vepřové s meruňkami a tamarindem

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2730 kcal
Bílkoviny 179 g
Sacharidy 236 g
Tuky 127 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marocká kuchyně kombinaci masa a sušeného ovoce miluje. Orientálci by použili jehněčí či drůbeží maso, my jsme to pro změnu zkusili s vepřovým.

Suroviny

rostlinný olej
na opékání
velká, na kostičky
ramínko, na 4cm kostky
koriandr mletý 2 ČL
mletá
tamarindová pasta 3 PL
med 3 PL
sušené meruňky 200 g
propláchnuté
koriandr čerstvý svazek
lístky
mandle plátky 50 g
nasucho opražené

Postup

1

Na středním plameni rozehřejte velkou pánev nebo litinový kastrol. Na dno nalijte olej tak, aby vrstvička pokryla celé dno. Přihoďte do oleje cibuli a opékejte, až začne lehce při krajích zlátnout. Přidejte do pánve maso, míchejte a opékejte – mělo by se zatáhnout, ale nesmí se začít dusit ani příliš ztmavnout.

2

Vsypte koření, zamíchejte, aby se kořením pokrylo maso. Pak přidejte tamarindovou pastu a med a dobře promíchejte. Vlijte do nádoby vařící vodu tak, aby maso těsně zakryla. Snižte plamen na minimum, přikryjte a nechte dusit 2 hodiny. Čas od času a promíchejte, případně mírně podlijte, aby se maso nepřichytávalo.

3

Po dvou hodinách přidejte k masu me- ruňky, zamíchejte, a pokud je to třeba, přilijte trochu vody tak, aby bylo maso těsně zakryté omáčkou. Osolte, opepřete, znovu zakryjte poklicí a duste 30 minut, nebo dokud se maso nerozpadá. Navrch nasypte čerstvý koriandr a mandle. Servírujte s rýží basmati nebo plackami pita.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín