Cupcaky s hrobečky

Cupcaky s hrobečky

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Na 14–16 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 17249 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 2606 g
Tuky 619 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady straší!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 180 g
kakao holandského typu 25 g
jedlá soda 5 g
vejce 2 ks
velká
krupicový cukr 180 g
slunečnicový olej 45 g
kefír 250 ml
Na krém
kokos strouhaný 20 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání 70 ml
moučkový cukr 40 g
Na zdobení
čokoládové sušenky 12 ks
Lotus či Oreo či domácí (viz Něco navíc)
potravinářské barvivo
černý cukrářský fix (koupíte např. na www.fialapraha.cz)
marcipán 20 ks
červené růžičky z potahovací hmoty nebo marcipánu

1 Troubu rozehřejte na 180 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Do misky prosejte mouku, kakao a jedlou sodu a promíchejte. Vejce s cukrem ve druhé misce krátce prošlehejte, zašlehejte olej a střídavě přidávejte moučnou směs a kefír. Vznikne těsto tekutější konzistence.

2 Těsto nalijte do 2/3 výšky připravených košíčků a pečte cca 20 minut. Vyndejte na mřížku a nechte vychladnout.

3 Na krém: Kokos nasucho opražte v pánvi. Mascarpone, polovinu smetany ke šlehání a moučkový cukr dejte do mísy a ručním šlehačem na nejnižší rychlost krátce promíchejte. Podle potřeby přilévejte smetanu, dokud není hmota krásně roztíratelná. Na závěr přidejte vychladlý strouhaný kokos a už jen ručně promíchejte. Na talířek si rozdrobte 2 vychladlé upečené muffiny.

4 Na každý muffin dejte zhruba polévkovou lžíci krému a špachtlí nebo nožem jej jemně uhlaďte do polokoule. Muffinovými drobečky bohatě posypte vršek krému a nakonec zapíchněte do dortíků náhrobky ze sušenek, na které jste předtím cukrářským fixem udělali křížek, a jednu dvě červené růže.

NĚCO NAVÍC

  • Domácí sušenky můžete připravit podle receptu:

  • Inspiraci na tyto strašidelné cupcaky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit