Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cupcaky s hrobečky

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné Na 14–16 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 17249 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 2606 g
Tuky 619 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady straší!

Související recepty

Suroviny

vejce 2 ks
velká
slunečnicový olej 45 g
kefír 250 ml
Na krém
Na zdobení
čokoládové sušenky 12 ks
Lotus či Oreo či domácí (viz Něco navíc)
černý cukrářský fix (koupíte např. na www.fialapraha.cz)
červené růžičky z potahovací hmoty nebo marcipánu

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Do misky prosejte mouku, kakao a jedlou sodu a promíchejte. Vejce s cukrem ve druhé misce krátce prošlehejte, zašlehejte olej a střídavě přidávejte moučnou směs a kefír. Vznikne těsto tekutější konzistence.

2

Těsto nalijte do 2/3 výšky připravených košíčků a pečte cca 20 minut. Vyndejte na mřížku a nechte vychladnout.

3

Na krém: Kokos nasucho opražte v pánvi. Mascarpone, polovinu smetany ke šlehání a moučkový cukr dejte do mísy a ručním šlehačem na nejnižší rychlost krátce promíchejte. Podle potřeby přilévejte smetanu, dokud není hmota krásně roztíratelná. Na závěr přidejte vychladlý strouhaný kokos a už jen ručně promíchejte. Na talířek si rozdrobte 2 vychladlé upečené muffiny.

4

Na každý muffin dejte zhruba polévkovou lžíci krému a špachtlí nebo nožem jej jemně uhlaďte do polokoule. Muffinovými drobečky bohatě posypte vršek krému a nakonec zapíchněte do dortíků náhrobky ze sušenek, na které jste předtím cukrářským fixem udělali křížek, a jednu dvě červené růže.

NĚCO NAVÍC

Domácí sušenky můžete připravit podle receptu:

[[nid:10563]]

Inspiraci na tyto strašidelné cupcaky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...