Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1 vote)
Do 20 minut Snadné

Tady straší!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 180 g
kakao holandského typu 25 g
jedlá soda 5 g
vejce 2 ks
velká
krupicový cukr 180 g
slunečnicový olej 45 g
kefír 250 ml
Na krém
kokos 20 g
strouhaný sušený
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání 50 ml
moučkový cukr 40 g
čokoládové sušenky 12 ks
černý cukrářský fix
20 ks
červené růžičky z potahovací hmoty nebo marcipánu

1 Troubu rozehřejte na 180 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Do misky prosejte mouku, kakao a jedlou sodu a promíchejte. Vejce s cukrem ve druhé misce krátce prošlehejte, zašlehejte olej a střídavě přidávejte moučnou směs a kefír. Vznikne těsto tekutější konzistence.

2 Těsto nalijte do 2/3 výšky připravených košíčků a pečte cca 20 minut. Vyndejte na mřížku a nechte vychladnout.

3 Na krém: Kokos nasucho opražte v pánvi. Mascarpone, polovinu smetany ke šlehání a moučkový cukr dejte do mísy a ručním šlehačem na nejnižší rychlost krátce promíchejte. Podle potřeby přilévejte smetanu, dokud není hmota krásně roztíratelná. Na závěr přidejte vychladlý strouhaný kokos a už jen ručně promíchejte. Na talířek si rozdrobte 2 vychladlé upečené muffiny.

4 Na každý muffin dejte zhruba polévkovou lžíci krému a špachtlí nebo nožem jej jemně uhlaďte do polokoule. Muffinovými drobečky bohatě posypte vršek krému a nakonec zapíchněte do dortíků náhrobky ze sušenek, na které jste předtím cukrářským fixem udělali křížek, a jednu dvě červené růže.

NĚCO NAVÍC

Inspiraci na tyto strašidelné cupcaky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary a její vypečené dobroty můžete ochutnat také díky www.punkrockcakes.cz.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu se stovkami dalších receptů

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Jak předpéct těsto na křehký koláč s náplní

Této metodě se také říká pečení naslepo. Jejím smyslem je připravit dokonalý koláč, jehož náplň zůstane vláčná nebo mazlavá, přesto vespod zůstane křehký. Jak na to? 1. Formu vyložte těstem i po stranách. Propíchejte na několika...
  • Tipy a triky

Seriál o mase: hovězí líčka

Líčko, jak název napovídá, pochází z tváře skotu. Je to krásný kus hovězího masa, který – jak říká šéfkuchař Václav Frič – si řezníci berou domů (a zákazníkům nenechají nic). Jde o část žvýkacích svalů, která je plná zdraví...
  • Tipy a triky

Jakým vínem zapíjet velikonoční lahůdky

K Velikonocům patří už tradičně něco ostřejšího. Panáka domácí slivovice nebo hruškovice nabídněte dospělým koledníkům a klidně si ho dejte také jako aperitiv na začátek hodování. Velikonočnímu menu by však nemělo chybět ani kvalitní víno,...
  • Tipy a triky

Potraviny, které vás nakopnou k lepšímu sportovnímu výkonu

Proč jíst před sportováním?Možná jste si doposud mysleli, že s prázdným žaludkem se vám bude přeci jen sportovat snadněji. To ale není tak úplně pravda. Abyste pro sportování měli dostatek energie a necítili se slabí či unavení, ...
  • Tipy a triky

Jarní louka na talíři: Zpestřete si pokrm jedlými květy

Luční kvítí na dort i do salátuOriginální dekorace talíře, dortu i zpestření salátu. Jedlé květy nabízejí širokou škálu kombinací barev a chutí, které si můžeme dopřát včetně bohaté nálože vitaminů. Mnoho lidí se domnívá, že jedlé květy se...

Obchod Apetit