Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Snadné Na 14–16 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8355 kcal
Bílkoviny 123 g
Cukr 1243 g
Tuky 313 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady straší!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 180 g
kakao holandského typu 25 g
jedlá soda 5 g
vejce 2 ks
velká
krupicový cukr 180 g
slunečnicový olej 45 g
kefír 250 ml
Na krém
kokos 20 g
strouhaný sušený
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání 50 ml
moučkový cukr 40 g
Na zdobení
čokoládové sušenky 12 ks
černý cukrářský fix
20 ks
červené růžičky z potahovací hmoty nebo marcipánu

1 Troubu rozehřejte na 180 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Do misky prosejte mouku, kakao a jedlou sodu a promíchejte. Vejce s cukrem ve druhé misce krátce prošlehejte, zašlehejte olej a střídavě přidávejte moučnou směs a kefír. Vznikne těsto tekutější konzistence.

2 Těsto nalijte do 2/3 výšky připravených košíčků a pečte cca 20 minut. Vyndejte na mřížku a nechte vychladnout.

3 Na krém: Kokos nasucho opražte v pánvi. Mascarpone, polovinu smetany ke šlehání a moučkový cukr dejte do mísy a ručním šlehačem na nejnižší rychlost krátce promíchejte. Podle potřeby přilévejte smetanu, dokud není hmota krásně roztíratelná. Na závěr přidejte vychladlý strouhaný kokos a už jen ručně promíchejte. Na talířek si rozdrobte 2 vychladlé upečené muffiny.

4 Na každý muffin dejte zhruba polévkovou lžíci krému a špachtlí nebo nožem jej jemně uhlaďte do polokoule. Muffinovými drobečky bohatě posypte vršek krému a nakonec zapíchněte do dortíků náhrobky ze sušenek, na které jste předtím cukrářským fixem udělali křížek, a jednu dvě červené růže.

NĚCO NAVÍC

Inspiraci na tyto strašidelné cupcaky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary a její vypečené dobroty můžete ochutnat také díky www.punkrockcakes.cz.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit