0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cupcaky s hrobečky

Cupcaky s hrobečky

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Snadné Na 14–16 cupcaků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 17249 kcal
Bílkoviny 263 g
Sacharidy 2606 g
Tuky 619 g
Vláknina 92 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tady straší!

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 180 g
kakao holandského typu 25 g
jedlá soda 5 g
vejce 2 ks
velká
krupicový cukr 180 g
slunečnicový olej 45 g
kefír 250 ml
Na krém
kokos strouhaný 20 g
mascarpone 250 g
smetana ke šlehání 70 ml
moučkový cukr 40 g
Na zdobení
čokoládové sušenky 12 ks
Lotus či Oreo či domácí (viz Něco navíc)
potravinářské barvivo
černý cukrářský fix (koupíte např. na www.fialapraha.cz)
marcipán 20 ks
červené růžičky z potahovací hmoty nebo marcipánu

1 Troubu rozehřejte na 180 °C a formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky. Do misky prosejte mouku, kakao a jedlou sodu a promíchejte. Vejce s cukrem ve druhé misce krátce prošlehejte, zašlehejte olej a střídavě přidávejte moučnou směs a kefír. Vznikne těsto tekutější konzistence.

2 Těsto nalijte do 2/3 výšky připravených košíčků a pečte cca 20 minut. Vyndejte na mřížku a nechte vychladnout.

3 Na krém: Kokos nasucho opražte v pánvi. Mascarpone, polovinu smetany ke šlehání a moučkový cukr dejte do mísy a ručním šlehačem na nejnižší rychlost krátce promíchejte. Podle potřeby přilévejte smetanu, dokud není hmota krásně roztíratelná. Na závěr přidejte vychladlý strouhaný kokos a už jen ručně promíchejte. Na talířek si rozdrobte 2 vychladlé upečené muffiny.

4 Na každý muffin dejte zhruba polévkovou lžíci krému a špachtlí nebo nožem jej jemně uhlaďte do polokoule. Muffinovými drobečky bohatě posypte vršek krému a nakonec zapíchněte do dortíků náhrobky ze sušenek, na které jste předtím cukrářským fixem udělali křížek, a jednu dvě červené růže.

NĚCO NAVÍC

  • Domácí sušenky můžete připravit podle receptu:

  • Inspiraci na tyto strašidelné cupcaky máme od Stáni Mutlové. Na podzim 2014 vydala kuchařku Sladké bary.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč