Suroviny
Hokaido
zázvor (čerstvý)
sójové mléko
instantní, např. Zajíc
voda
olivový olej
dýňová semínka
sůl
Postup
1
Dýni omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na menší kostičky - hokaido není potřeba loupat
2
Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a přidáme dýni a nastrouhaný zázvor. Orestujeme do poloměkka.
3
Dýni přesuneme do hrnce, trochu přelijeme vodou a vaříme do změknutí.
4
Připravíme si sojové mlého - mám raději, když je hustější a krémovější, tak dávám větší množství sušeného základu než je v návodu.
5
Mléko přidám k dýni a vymačkám trochu miso pasty dle chuti
6
Vše rozmixuji ručním mixérem do hladka a podávám v nahřátých talířích posypané dýňovými semínky a zakáplé olivovým olejem.
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com