Dýňovou polévku máte rádi, ale už se vám přece jenom trochu omrzela? Máme pro vás recept, který ji ve vašem jídelníčku vynese zpět na výsluní! Naše tajná zbraň? Miso pasta!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190°C. Cizrnu a kapustičky omastěte každé zvlášť olivovým olejem (celkem cca 2 lžícemi), osolte a opepřete. Pečte nepromíchané na plechu vyloženém pečicím papírem zhruba 15 minut, dozlatova a dokřupava. Cizrně může trvat pečení déle, buďte opatrní, až budete vyndavat kapustičky.
Mezitím do velkého rendlíku na středním ohni nalijte zbývající olej. Vsypte dýni, cibuli a česnek. Mírně osolte, přiklopte a duste ve vlastní šťávě 25 minut, doměkka. Často odklopte, promíchejte a zase přiklopte. Zatím si nachystejte semínka z granátového jablka a rozmixujte přísady na pesto skoro dohladka. Pak vlijte do rendlíku horký vývar, promíchejte, přiveďte k varu a vařte, aby dýně hodně změkla, cca 10 minut. Odstavte rendlík, do polévky přidejte miso, rozmixujte ji tyčovým mixérem či ve stolním mixéru. Podle potřeby vraťte do rendlíku a prohřejte, případně nařeďte vodou.
Podávejte s pečenými kapustičkami a cizrnou, semínky z granátového jablka a pestem. Posypte dalšími konopnými semínky.