Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňová polévka s misem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2096 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 222 g
Tuky 104 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dýňovou polévku máte rádi, ale už se vám přece jenom trochu omrzela? Máme pro vás recept, který ji ve vašem jídelníčku vynese zpět na výsluní! Naše tajná zbraň? Miso pasta!

Suroviny

1 konzerva – cizrna slitá, propláchnutá, okapaná a osušená papírovými utěrkami
růžičky rozpůlené
olivový olej panenský 5 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
dýně 750 g
1 dýně hokkaido – zbavená stopky a semínek, nakrájená na kostičky
nakrájená na tenká kolečka
česnek 3 stroužky
drcené
semínka vyloupaná
vývar zeleninový 1 l
horký
nebo podle chuti
Na pesto
bazalka 1 hrst
česnek 1 stroužek
nasekaný
sůl 1 špetka
olivový olej panenský 2 PL
konopné semínko 1 PL
+ navíc k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Cizrnu a kapustičky omastěte každé zvlášť olivovým olejem (celkem cca 2 lžícemi), osolte a opepřete. Pečte nepromíchané na plechu vyloženém pečicím papírem zhruba 15 minut, dozlatova a dokřupava. Cizrně může trvat pečení déle, buďte opatrní, až budete vyndavat kapustičky.

2

Mezitím do velkého rendlíku na středním ohni nalijte zbývající olej. Vsypte dýni, cibuli a česnek. Mírně osolte, přiklopte a duste ve vlastní šťávě 25 minut, doměkka. Často odklopte, promíchejte a zase přiklopte. Zatím si nachystejte semínka z granátového jablka a rozmixujte přísady na pesto skoro dohladka. Pak vlijte do rendlíku horký vývar, promíchejte, přiveďte k varu a vařte, aby dýně hodně změkla, cca 10 minut. Odstavte rendlík, do polévky přidejte miso, rozmixujte ji tyčovým mixérem či ve stolním mixéru. Podle potřeby vraťte do rendlíku a prohřejte, případně nařeďte vodou.

3

Podávejte s pečenými kapustičkami a cizrnou, semínky z granátového jablka a pestem. Posypte dalšími konopnými semínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín