Dýňová polévka
Oblíbená podzimní polévka spolehlivě zasytí a zahřeje v sychravých dnech. Ovšem připravíte z ní i skvělý lehký letní oběd. Nejčastěji se připravuje z dýně hokkaido, kterou stačí důkladně umýt a nemusíte ji ani loupat. Dýňovou polévku snadno připravíte také z dýně máslové či muškátové, ty už je potřeba oloupat. Ani špagetová dýně vás však nenechá ve štychu, zatoužíte-li po vydatné polévce.
...
Pro zvýraznění chuti můžete použít několik triků:
- nakrájenou a očištěnou dýni nejprve upéct v troubě
- nakrájenou dýni zprudka orestovat, aby chytla barvu a chuť
Základem husté dýňové polévky je vedle dýně také orestovaná cibulka, poctivý kuřecí vývar, kokosové mléko, koření (kmín, římský kmín, zázvor, česnek) a bylinky. Výživovou hodnotu zvýšíte tím, že přidáte červenou čočku, která k dýni skvěle ladí barvou i chutí, a navíc polévku zahustí.
Brambory či mrkev polévce také dodají potřebnou hustotu a jemnost, skvělý chuťový twist jí dodá květák.
- Polévku krásně ozdobí čerstvý koriandr, sušená dýňová semínka, pár kapek olivového oleje a vločky sušeného chilli.
Celý popis