Dýňová polévka s majoránkou

Dýňová polévka s majoránkou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1572 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 152 g
Tuky 97 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Užijte si skvělou a plnou chuť dýní!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
na drobno
dýně 800 g
oloupaná a pokrájená
vývar kuřecí 750 ml
sůl
smetana ke šlehání 250 ml
majoránka (drhnutá)
čerstvá, k servírování
pepř

1 Rozehřejte středně velký rendlík, vlijte olej a přidejte cibuli a nechte ji během 4–5 minut změknout.

2 Poté přidejte dýni, přilijte kuřecí vývar a přiklopené přiveďte k varu. Vařte dalších 20 minut nebo dokud dýně nezměkne.

3 Pak polévku rozmixujte ručním tyčovým mixérem. Dosolte a dopepřete, vmíchejte smetanu a ozdobte majoránkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit