0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 44 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koupili jste velkou dýni a nevíte co s ní? Zavřete ji do skleničky, nebo rovnou do mrazáku.

Suroviny

dýně 1 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2

Dýni napříč přepulte, vydlabejte semínka, obě půlky položte rozříznutou částí na papír a pečte, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí; trvá to asi hodinu. Pomalu ochlaďte.

3

Když je dýně vychladlá tak, abyste ji udrželi v rukách, vydlabejte dužinu, dejte do robotu a rozmixujte úplně dohladka. Pak pyré přendejte do cedníku a i s ním vložte do mísy. Nesmí se dotýkat dna. Nechte přes noc v ledničce. Odkapané pyré přendejte do vzduchotěsné nádoby – v ledničce vám vydrží dva dny, v mrazáku klidně i dva měsíce.

4

Pyré můžete přidávat do koláčů, do polévek, plnit jím ravioly nebo ho ochucovat podle libosti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit