Dýňové pyré

Dýňové pyré

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 44 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koupili jste velkou dýni a nevíte co s ní? Zavřete ji do skleničky, nebo rovnou do mrazáku.

Suroviny

dýně 1 ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2

Dýni napříč přepulte, vydlabejte semínka, obě půlky položte rozříznutou částí na papír a pečte, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí; trvá to asi hodinu. Pomalu ochlaďte.

3

Když je dýně vychladlá tak, abyste ji udrželi v rukách, vydlabejte dužinu, dejte do robotu a rozmixujte úplně dohladka. Pak pyré přendejte do cedníku a i s ním vložte do mísy. Nesmí se dotýkat dna. Nechte přes noc v ledničce. Odkapané pyré přendejte do vzduchotěsné nádoby – v ledničce vám vydrží dva dny, v mrazáku klidně i dva měsíce.

4

Pyré můžete přidávat do koláčů, do polévek, plnit jím ravioly nebo ho ochucovat podle libosti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit