Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňové pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 21
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 44 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koupili jste velkou dýni a nevíte co s ní? Zavřete ji do skleničky, nebo rovnou do mrazáku.

Suroviny

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2

Dýni napříč přepulte, vydlabejte semínka, obě půlky položte rozříznutou částí na papír a pečte, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí; trvá to asi hodinu. Pomalu ochlaďte.

3

Když je dýně vychladlá tak, abyste ji udrželi v rukách, vydlabejte dužinu, dejte do robotu a rozmixujte úplně dohladka. Pak pyré přendejte do cedníku a i s ním vložte do mísy. Nesmí se dotýkat dna. Nechte přes noc v ledničce. Odkapané pyré přendejte do vzduchotěsné nádoby – v ledničce vám vydrží dva dny, v mrazáku klidně i dva měsíce.

4

Pyré můžete přidávat do koláčů, do polévek, plnit jím ravioly nebo ho ochucovat podle libosti.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín