0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pyré z řepy a křenu
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 611 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 56 g
Tuky 38 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvěle doplní sváteční svíčkovou pečeni.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
velká, na kolečka
česnek 1 stroužek
na plátky
velké, uvařené doměkka, nahrubo nastrouhané
balzamikový ocet 1 PL
lze nahradit hustou zakysanou smetanou
sůl
pepř
křen 1 PL
čerstvý, nastrouhaný

1 V pánvi na oleji osmahněte cibuli a česnek. Asi po 5 minutách přidejte řepu a ocet a míchejte, až získáte lehce lepivou hmotu. Sejměte z ohně, přimíchejte crème fraîche a promixujte. Nakonec vmíchejte křen, osolte a opepřete.

2 Podávejte ještě teplé se svíčkovou pečení v krustě.

NĚCO NAVÍC
Pyré můžete připravit den předem a pak ho ohřát v mikrovlnce nebo na pánvi.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/12

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...