Kaše z pečené dýně je jednoduše skvělá. Určitě neopomeňte lístky šalvěje, dodají pyré úžasný chuťový rozměr.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C.
Dýni rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olivovým olejem, posypte cukrem a lístky šalvěje. Zakryjte alobalem a pečte 20 minut. Pak sejměte alobal, vraťte do trouby a pečte dalších asi 20 minut (záleží na velikosti). Dýně by měla na okrajích začít zlátnout.
Mezitím dejte do osolené vody vařit brambory; trvá to 20 minut.
Z upečené dýně odstraňte listy šalvěje a dýni rozmixujte s bramborami a smetanou na hladké pyré. Osolte a podávejtes daňčím steakem.
NĚCO NAVÍC
Na pyré je ideální dýně hokkiado nebo muškátová dýně. Hokkaido stačí nakrájet a zbavit semínek, muškátovou je před pečením potřeba i oloupat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 26 úžasných dýňových receptů(27 receptů)