4.2 / 5. Počet hodnocení: 29
Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 440 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 67 g
Tuky 13 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celer dodá bramborám opravdu jedinečnou, jemně oříškovou chuť.

Suroviny

celer 1 ks
větší bulva, oloupaná
brambory 300 g
moučné
mléko 50 ml
ohřáté
máslo 15 g
sůl

Postup

1

Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Brambory oloupejte a rozčtvrťte, celer nakrájejte na stejně velké kousky. Vařte asi dvacet minut doměkka.

2

Slijte, přilijte ohřáté mléko, přidejte máslo a šťouchadlem na brambory zpracujte na hladkou kaši.

3

Podle chuti dosolte a s dalšími zeleninovými přílohami podávejte k vepřové pečínce.

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit