Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Celerové pyré
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 36
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 440 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 67 g
Tuky 13 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Celer dodá bramborám opravdu jedinečnou, jemně oříškovou chuť.

Suroviny

celer 1 ks
větší bulva, oloupaná
moučné, varný typ C
mléko 50 ml
ohřáté
máslo 15 g
sůl

Postup

1

Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Brambory oloupejte a rozčtvrťte, celer nakrájejte na stejně velké kousky. Vařte asi dvacet minut doměkka.

2

Slijte, přilijte ohřáté mléko, přidejte máslo a šťouchadlem na brambory zpracujte na hladkou kaši.

3

Podle chuti dosolte a s dalšími zeleninovými přílohami podávejte k vepřové pečínce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč