Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Eskymo tyčinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4449 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 267 g
Tuky 348 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokos, kam se podíváš - ve zmrzlině, v polevě i na polevě. Zmrzlinovými tyčinkami provoněnými kokosem potěšíte malé i velké, kterým jejich chuť připomene čas dětství. A slušet jim to bude i ve formě nanuků!

Související recepty

Suroviny

mléko 240 ml
plnotučné
+ na posypání
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
tmavá čokoláda 200 g
nejlépe 50–60% kakaa, nasekaná
kokosový olej 80 ml

Postup

1

Žloutky rozšlehejte v misce s polovinou cukru. Do rendlíku nalijte smetanu, mléko, kokosové mléko a přidejte zbývající cukr. Zahřívejte na mírném ohni a míchejte, až se cukr rozpustí.

2

Pak přidejte kokos, zakryjte a nechte 20 minut stát, aby tekutina vstřebala co nejvíc kokosové chuti.

3

Potom znovu přihřejte, aby směs byla horká, ale ne vroucí, a opatrně vmíchejte žloutky s cukrem. Míchejte, aby se žloutky nesrazily (ideální je stěrka), a ještě chvíli vařte, až směs mírně zhoustne.

4

Přes cedník pak přelijte do mísy (cedník zachytí kousky kokosu), stěrkou ještě kokos pomačkejte, aby z něj vyteklo co nejvíce tekutiny. Chcete-li tyčinky jemnější, můžete směs umíchat ve zmrzlinovači.

5

Menší pekáček vyložte pečicím papírem. Směs nebo čerstvě umíchanou zmrzlinu do něj vlijte a uhlaďte do stejnoměrné vrstvy.

6

Nechte 4–5 hodin mrazit, až zmrzlina úplně ztuhne.

7

Vyjměte z mrazáku i z pekáčku a nakrájejte na stejné obdélníčky. Umístěte je na podnos vyložený pečicím papírem a nechte další hodinu tuhnout.

8

Čokoládu s kokosovým olejem společně zahřejte nad vodní lázní – míchejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte trochu zchladnout.

9

Kokosové tyčinky postupně vytahujte z mrazáku a pomocí dvou vidliček je vždy ponořte do čokolády, vytáhněte a rychle posypte strouhaným kokosem. Vraťte do mrazáku a nechte finálně zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít i kupovanou zmrzlinu. V takovém případě ji změkčete v míse pomocí ručního elektrického šlehače, aby šla rozetřít do pekáčku. Zmrzlinu šlehejte na nižší rychlost asi 1–2 minuty a dál postupujte podle receptu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...