0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4449 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 267 g
Tuky 348 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokos, kam se podíváš - ve zmrzlině, v polevě i na polevě. Zmrzlinovými tyčinkami provoněnými kokosem potěšíte malé i velké, kterým jejich chuť připomene čas dětství. A slušet jim to bude i ve formě nanuků!

Suroviny

žloutek 2 ks
krupicový cukr 150 g
smetana ke šlehání 240 ml
mléko 240 ml
plnotučné
kokosové mléko 300 ml
kokos strouhaný 60 g
+ na posypání
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
tmavá čokoláda 200 g
nejlépe 50–60% kakaa, nasekaná
kokosový olej 80 ml

1 Žloutky rozšlehejte v misce s polovinou cukru. Do rendlíku nalijte smetanu, mléko, kokosové mléko a přidejte zbývající cukr. Zahřívejte na mírném ohni a míchejte, až se cukr rozpustí. Pak přidejte kokos, zakryjte a nechte 20 minut stát, aby tekutina vstřebala co nejvíc kokosové chuti.

2 Potom znovu přihřejte, aby směs byla horká, ale ne vroucí, a opatrně vmíchejte žloutky s cukrem. Míchejte, aby se žloutky nesrazily (ideální je stěrka), a ještě chvíli vařte, až směs mírně zhoustne. Přes cedník pak přelijte do mísy (cedník zachytí kousky kokosu), stěrkou ještě kokos pomačkejte, aby z něj vyteklo co nejvíce tekutiny. Chcete-li tyčinky jemnější, můžete směs umíchat ve zmrzlinovači.

3 Menší pekáček vyložte pečicím papírem. Směs nebo čerstvě umíchanou zmrzlinu do něj vlijte a uhlaďte do stejnoměrné vrstvy. Nechte 4–5 hodin mrazit, až zmrzlina úplně ztuhne.

4 Vyjměte z mrazáku i z pekáčku a nakrájejte na stejné obdélníčky. Umístěte je na podnos vyložený pečicím papírem a nechte další hodinu tuhnout. Čokoládu s kokosovým olejem společně zahřejte nad vodní lázní – míchejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte trochu zchladnout. Kokosové tyčinky postupně vytahujte z mrazáku a pomocí dvou vidliček je vždy ponořte do čokolády, vytáhněte a rychle posypte strouhaným kokosem. Vraťte do mrazáku a nechte finálně zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít i kupovanou zmrzlinu. V takovém případě ji změkčete v míse pomocí ručního elektrického šlehače, aby šla rozetřít do pekáčku. Zmrzlinu šlehejte na nižší rychlost asi 1–2 minuty a dál postupujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit