0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4449 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 267 g
Tuky 348 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kokos, kam se podíváš - ve zmrzlině, v polevě i na polevě. Zmrzlinovými tyčinkami provoněnými kokosem potěšíte malé i velké, kterým jejich chuť připomene čas dětství. A slušet jim to bude i ve formě nanuků!

Suroviny

žloutek 2 ks
krupicový cukr 150 g
mléko 240 ml
plnotučné
kokos strouhaný 60 g
+ na posypání
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU
tmavá čokoláda 200 g
nejlépe 50–60% kakaa, nasekaná
kokosový olej 80 ml

1 Žloutky rozšlehejte v misce s polovinou cukru. Do rendlíku nalijte smetanu, mléko, kokosové mléko a přidejte zbývající cukr. Zahřívejte na mírném ohni a míchejte, až se cukr rozpustí. Pak přidejte kokos, zakryjte a nechte 20 minut stát, aby tekutina vstřebala co nejvíc kokosové chuti.

2 Potom znovu přihřejte, aby směs byla horká, ale ne vroucí, a opatrně vmíchejte žloutky s cukrem. Míchejte, aby se žloutky nesrazily (ideální je stěrka), a ještě chvíli vařte, až směs mírně zhoustne. Přes cedník pak přelijte do mísy (cedník zachytí kousky kokosu), stěrkou ještě kokos pomačkejte, aby z něj vyteklo co nejvíce tekutiny. Chcete-li tyčinky jemnější, můžete směs umíchat ve zmrzlinovači.

3 Menší pekáček vyložte pečicím papírem. Směs nebo čerstvě umíchanou zmrzlinu do něj vlijte a uhlaďte do stejnoměrné vrstvy. Nechte 4–5 hodin mrazit, až zmrzlina úplně ztuhne.

4 Vyjměte z mrazáku i z pekáčku a nakrájejte na stejné obdélníčky. Umístěte je na podnos vyložený pečicím papírem a nechte další hodinu tuhnout. Čokoládu s kokosovým olejem společně zahřejte nad vodní lázní – míchejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte trochu zchladnout. Kokosové tyčinky postupně vytahujte z mrazáku a pomocí dvou vidliček je vždy ponořte do čokolády, vytáhněte a rychle posypte strouhaným kokosem. Vraťte do mrazáku a nechte finálně zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít i kupovanou zmrzlinu. V takovém případě ji změkčete v míse pomocí ručního elektrického šlehače, aby šla rozetřít do pekáčku. Zmrzlinu šlehejte na nižší rychlost asi 1–2 minuty a dál postupujte podle receptu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč