Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Eskymo tyčinky

Kokos, kam se podíváš - ve zmrzlině, v polevě i na polevě. Zmrzlinovými tyčinkami provoněnými kokosem potěšíte malé i velké, kterým jejich chuť připomene čas dětství. A slušet jim to bude i ve formě nanuků!

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT7H
Zmrzlina

Ingredience

    • 2 žloutky
    • 150 g krupicového cukru
    • 240 ml smetany ke šlehání
    • 240 ml plnotučného mléka
    • 300 ml kokosového mléka
    • 60 g strouhaného kokosu
    • strouhaný kokos na posypání

    NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU

    • 200 g tmavé čokolády (nejlépe 50–60% kakaa), nasekané
    • 80ml kokosového oleje

Příprava jídla

1 Žloutky rozšlehejte v misce s polovinou cukru. Do rendlíku nalijte smetanu, mléko, kokosové mléko a přidejte zbývající cukr. Zahřívejte na mírném ohni a míchejte, až se cukr rozpustí. Pak přidejte kokos, zakryjte a nechte 20 minut stát, aby tekutina vstřebala co nejvíc kokosové chuti.

2 Potom znovu přihřejte, aby směs byla horká, ale ne vroucí, a opatrně vmíchejte žloutky s cukrem. Míchejte, aby se žloutky nesrazily (ideální je stěrka), a ještě chvíli vařte, až směs mírně zhoustne. Přes cedník pak přelijte do mísy (cedník zachytí kousky kokosu), stěrkou ještě kokos pomačkejte, aby z něj vyteklo co nejvíce tekutiny. Chcete-li tyčinky jemnější, můžete směs umíchat ve zmrzlinovači.

3 Menší pekáček vyložte pečicím papírem. Směs nebo čerstvě umíchanou zmrzlinu do něj vlijte a uhlaďte do stejnoměrné vrstvy. Nechte 4–5 hodin mrazit, až zmrzlina úplně ztuhne.

4 Vyjměte z mrazáku i z pekáčku a nakrájejte na stejné obdélníčky. Umístěte je na podnos vyložený pečicím papírem a nechte další hodinu tuhnout. Čokoládu s kokosovým olejem společně zahřejte nad vodní lázní – míchejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte trochu zchladnout. Kokosové tyčinky postupně vytahujte z mrazáku a pomocí dvou vidliček je vždy ponořte do čokolády, vytáhněte a rychle posypte strouhaným kokosem. Vraťte do mrazáku a nechte finálně zatuhnout.

NĚCO NAVÍC
Můžete použít i kupovanou zmrzlinu. V takovém případě ji změkčete v míse pomocí ručního elektrického šlehače, aby šla rozetřít do pekáčku. Zmrzlinu šlehejte na nižší rychlost asi 1–2 minuty a dál postupujte podle receptu.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář