Pátráte-li po skvělém bezmasém burgeru, jste na správné adrese. Falafelový burger je totiž opravdu vynikající. Nepochybujeme o tom, že si ho zamilují nejenom vegetariáni, ale i milovníci masa.
Suroviny
cizrna vařená
400
g
1 konzerva – slitá a okapaná
cibule červená
1
ks
nakrájená nahrubo
česnek
1
stroužek
nasekaný
petrželka
1
hrst
hladkolistá nebo kudrnka
římský kmín
1
ČL
koriandr čerstvý
1
ČL
harissa
½
ČL
lze nahradit mletým chilli kořením
sůl
rostlinný olej
2
PL
K podávání
opečená
salsa
rajčatová
salát
Postup
1
Cizrnu slijte, nechte okapat a osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Vložte jí spolu s cibulí, česnekem, petrželkou, římským kmínem, koriandrem, harissou, moukou a trochou soli do food processoru nebo mixéru a rozmixujte téměř dohladka.
2
Ze směsi vytvarujte čtyři placičky.
3
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte slunečnicový olej a burgery smažte asi 3 minuty z každé strany, až lehce zezlátnou.
4
Podávejte s opečeným chlebem pita, rajčatovou salsou a salátem.
Zdroj: BBC Good Food