0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Falafelové burgery v pita chlebu

Falafelové burgery
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Falafelové burgery v pita chlebu

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 755 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 70 g
Tuky 37 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pátráte-li po skvělém bezmasém burgeru, jste na správné adrese. Falafelový burger je totiž opravdu vynikající. Nepochybujeme o tom, že si ho zamilují nejenom vegetariáni, ale i milovníci masa.

Suroviny

cizrna vařená 400 g
1 konzerva – slitá a okapaná
cibule červená 1 ks
nakrájená nahrubo
česnek 1 stroužek
nasekaný
petrželka 1 hrst
hladkolistá nebo kudrnka
římský kmín 1 ČL
koriandr čerstvý 1 ČL
harissa ½ ČL
lze nahradit mletým chilli kořením
mouka pšeničná hladká 2 PL
sůl
rostlinný olej 2 PL
K podávání
pita
opečená
salsa
rajčatová
salát

Postup

1

Cizrnu slijte, nechte okapat a osušte kuchyňskou papírovou utěrkou. Vložte jí spolu s cibulí, česnekem, petrželkou, římským kmínem, koriandrem, harissou, moukou a trochou soli do food processoru nebo mixéru a rozmixujte téměř dohladka.

2

Ze směsi vytvarujte čtyři placičky.

3

Na nepřilnavé pánvi rozehřejte slunečnicový olej a burgery smažte asi 3 minuty z každé strany, až lehce zezlátnou.

4

Podávejte s opečeným chlebem pita, rajčatovou salsou a salátem.

Zdroj: BBC Good Food

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč