Chodilo se s ním do světa, a když jím drvoštěp namazal nemocné princezně Zubejdě krajíc chleba, doslova ji to postavilo na nohy. Fermentovaný tvaroh je jednoduše geniální a geniálně jednoduchý. A jakmile jej ochutnáte, pravděpodobně mu propadnete a budete ho mít neustále v lednici, stejně jako třeba kvásek...
Suroviny
Postup
1
Všechny tři suroviny dobře promíchejte ve vhodné nádobě, uzavřete a nechte den stát při pokojové teplotě na lince. Poté uložte do lednice.
NĚCO NAVÍC
- Fermentovaný tvaroh je skvělý samotný, s bylinkami, ale i jako základ pro nejednu pomazánku. Zkuste jej použít třeba do budapešťské či tuňákové...
- Tvaroh bude i v lednici dále pomalu fermentovat a jeho chuť se bude proměňovat.
- Nejlépe chutná tučný tvaroh. Tuk znamená chuť a hladkost.
- Můžete také vyzkoušet smetanu místo mléka. Proměna bude probíhat trochu jinak. Nás výsledek tohohle experimentu velmi mile potěšil.
- Sůl by měla představovat 2 % hmotnosti tvarohu. Buďte s ní opatrní a alespoň napoprvé odolejte přístupu „gram sem, gram tam“, 6 g může znamenat, že výsledný tvaroh může být slanější, než byste chtěli. Dosolit lze vždy, ubrat nikdy.