0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Fermentovaný tvaroh

Fermentovaný tvaroh
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fermentovaný tvaroh

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Na 1 tvaroh

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 244 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 13 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chodilo se s ním do světa, a když jím drvoštěp namazal nemocné princezně Zubejdě krajíc chleba, doslova ji to postavilo na nohy. Fermentovaný tvaroh je jednoduše geniální a geniálně jednoduchý. A jakmile jej ochutnáte, pravděpodobně mu propadnete a budete ho mít neustále v lednici, stejně jako třeba kvásek...

Suroviny

tvaroh měkký 250 g
tučný, ve fólii
mléko 50 ml
sůl 5 g

Postup

1

Všechny tři suroviny dobře promíchejte ve vhodné nádobě, uzavřete a nechte den stát při pokojové teplotě na lince. Poté uložte do lednice.

NĚCO NAVÍC

  • Fermentovaný tvaroh je skvělý samotný, s bylinkami, ale i jako základ pro nejednu pomazánku. Zkuste jej použít třeba do budapešťské či tuňákové...
     
  • Tvaroh bude i v lednici dále pomalu fermentovat a jeho chuť se bude proměňovat.
     
  • Nejlépe chutná tučný tvaroh. Tuk znamená chuť a hladkost.
     
  • Můžete také vyzkoušet smetanu místo mléka. Proměna bude probíhat trochu jinak. Nás výsledek tohohle experimentu velmi mile potěšil.
     
  • Sůl by měla představovat 2% hmotnosti tvarohu. Buďte s ní opatrní a alespoň napoprvé odolejte přístupu „gram sem, gram tam“, 6 g může znamenat, že výsledný tvaroh může být slanější, než byste chtěli. Dosolit lze vždy, ubrat nikdy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit