Fermentované ovesné vločky

Fermentované ovesné vločky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Fermentované ovesné vločky

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 200 g

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 781 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 137 g
Tuky 14 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fermentované vločky jsou nový hit a není se čemu divit – jsou totiž nejen stravitelnější ale také chutnější. 

Suroviny

ovesné vločky 200 g
voda 600 ml
vlažná
jogurt 1 PL
nebo podmáslí, kefír či syrovátka (není nutné)

1 Do sklenice nasypte 200 g ovesných vloček a zalijte 600ml vlažné vody.

2 Pokud chcete podpořit mléčnou chuť, ‚naočkujte‘ vločky některým kysaným mléčným výrobkem. K vločkám a vodě přimíchejte 1 lžíci živého jogurtu, podmáslí, kefíru nebo syrovátky, není to ale nutné.

3 Přikryjte hrdlo sklenice plátýnkem a nechte v pokojové teplotě stát 24 hodin. Potom obsah sklenice zamíchejte, aby se zpátky zapracoval škrob, a sceďte – pokud vločky hned nepoužijete, uložte je do chladu, abyste zastavili další kvašení. Vločky lze fermentovat i déle (až 72 hodin), jsou pak výrazně kyselé a nahořklé – tento krok ale doporučujeme jen odvážným experimentátorům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit