Fermentované vločky jsou nový hit a není se čemu divit – jsou totiž nejen stravitelnější ale také chutnější. Kvašení můžete podpořit také přidáním kefíru, nebo jogurtu s živou kulturou. Fermentované ovesné vločky jsou skvělý základ pro ovesné kaše nebo je přidejte do smoothie či jiné zdravé ovesné pochoutky. Skvěle se doplňuje s oříšky a ovocem.
Suroviny
Na 200 g
Suroviny
Na 200 g
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 781 kcal
- Bílkoviny 27 g
- Sacharidy 137 g
- Tuky 14 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/3
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2020/3
V březnu ještě zima zápolí o vládu s přicházejícím jarem, a tak sluníčko a jásot prvních zelených lístků občas zakryje sněhová chumelenice. S recepty z březnového Apetitu budete vybaveni do každého počasí. V čísle najdete husté hřejivé polévky, nedělní menu, při jehož přípravě spotřebujete zásoby ze spíže a uvolníte tak poličky pro čerstvé produkty, sezonní recepty, v nichž zazáří první jarní zelenina i poslední exotické ovoce. Jaro je čas nových výzev a začátků, a tak jsme se pustili do experimentů s fermentováním, vyzkoušeli, jak chutná březová míza a propadli kouzlu nápojů z kombuchy. Apetit, napsáno s chutí.