Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fermentované ovesné vločky

Fermentované vločky jsou nový hit a není se čemu divit – jsou totiž nejen stravitelnější ale také chutnější. 

Vydání: 2020/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 200 g
Doba přípravy: Do 10 minut
P

Ingredience

    • 200 g ovesných vloček
    • 600 ml vlažné vody
    • 1 lžíce živého jogurtu, podmáslí, kefíru nebo syrovátky (není nutné)

Příprava jídla

1 Do sklenice nasypte 200 g ovesných vloček a zalijte 600ml vlažné vody. Pokud chcete podpořit mléčnou chuť, ‚naočkujte‘ vločky některým kysaným mléčným výrobkem. K vločkám a vodě přimíchejte 1 lžíci živého jogurtu, podmáslí, kefíru nebo syrovátky, není to ale nutné. Přikryjte hrdlo sklenice plátýnkem a nechte v pokojové teplotě stát 24 hodin. Potom obsah sklenice zamíchejte, aby se zpátky zapracoval škrob, a sceďte – pokud vločky hned nepoužijete, uložte je do chladu, abyste zastavili další kvašení. Vločky lze fermentovat i déle (až 72 hodin), jsou pak výrazně kyselé a nahořklé – tento krok ale doporučujeme jen odvážným experimentátorům.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí jogurt

Mangové lasí

Fermentovaná kaše s třešněmi

Kimči

Kimči nudle se slaninou a volským okem

Žitný zákvas

Polévka žurek

Kysané červené zelí

Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

Přidat komentář