Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem

Dříve býval lín na jídelníčku českých domácností běžně, dnes se na něj zapomíná. Tak to napravte a připravte si lína podle našeho jednoduchého receptu!

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 4 filety z lína bez kůže (à 150–200g)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • snítka rozmarýnu
    • 2 lžíce másla
    • bageta k podávání

    NA HOUBY

    • 2 lžíce másla
    • 1 snítka tymiánu
    • 4 velké žampiony portobello, nakrájené na plátky

    NA PESTO

    • svazek hladkolisté petrželky, lístky otrhané
    • 70g strouhaného parmazánu
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • kapka bílého vinného octa
    • panenský olivový olej 

Příprava jídla

1 Nejdřív připravte pesto. Petrželku vhoďte do vroucí vody a minutu vařte. Sceďte, vložte do mísy s ledovou vodou, sceďte a nechte okapat. Rozmixujte s parmazánem, česnekem, octem a takovým množstvím oleje, aby vzniklo pesto. Osolte a odložte.

2 V pánvi rozehřejte máslo, přidejte tymián, vsypte nakrájené houby, osolte, opepřete a 3 minuty zprudka opékejte.

3 Rybí filety osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte máslo se snítkou rozmarýnu a rybu na něm opečte dozlatova. Podávejte se lžící pesta navrch, houbami a s bagetou.

NĚCO NAVÍC

Díky krátkému povaření petrželky pesto vydrží mnohem déle, než kdybyste použili bylinku čerstvou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

Houby v kuchyni

Přidat komentář