0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 228 g
Tuky 163 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křenová omáčka pasuje k jemnému masu lína znamenitě! 

Suroviny

lín 4 filety
bez kůže, každá cca 150-200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 4 PL
řeřicha
na ozdobení
Na křenové velouté
máslo 2 PL
cibule ½ ks
nadrobno
víno bílé 100 ml
suché
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar 400 ml
možno nahradit zeleninovým
smetana ke šlehání 100 ml
křen 1 PL
strouhaný
cukr
na dochucení
Na řepu a brambory
červená řepa 4 ks
střední, v celku
brambory 8 ks
střední, přílohové (varný typ "B"), oloupané, nakrájené
olivový olej 4 PL

1 Řepy pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. Na jiný plech dejte brambory, osolte je, promíchejte s polovinou olivového oleje a rozprostřete na plechu. Pečte společně s řepou na 2 roštech. Upečenou řepu oloupejte, nakrájejte na plátky a orestujte na zbylém olivovém oleji. Dochuťte solí a pepřem.

2 Teplotu v troubě zvyšte na 200°C. Filety osolte a opepřete. Dejte do pekáčku, poklaďte máslem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

3 Mezitím na křenovém velouté v rendlíku na másle opékejte 4 minuty cibuli. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit. Zaprašte moukou, minutu míchejte a zalijte vývarem. Rozšlehejte a za stálého míchání vařte 10 minut. Přidejte smetanu a křen. Dochuťte solí, cukrem a pepřem a rozmixujte.

4 Při podávání rybu přelijte velouté a podávejte s připravenými bramborami a řepou, ozdobené řeřichou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč