Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 228 g
Tuky 163 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křenová omáčka pasuje k jemnému masu lína znamenitě! 

Suroviny

lín 4
bez kůže, každá cca 150-200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 4 PL
řeřicha
na ozdobení
Na křenové velouté
máslo 2 PL
cibule 0.5 ks
nadrobno
víno bílé 100 ml
suché
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar 400 ml
možno nahradit zeleninovým
smetana ke šlehání 100 ml
křen 1 PL
strouhaný
cukr
na dochucení
Na řepu a brambory
červená řepa 4 ks
střední, v celku
brambory 8 ks
střední, přílohové (varný typ \"B\"), oloupané, nakrájené
olivový olej 4 PL

1 Řepy pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. Na jiný plech dejte brambory, osolte je, promíchejte s polovinou olivového oleje a rozprostřete na plechu. Pečte společně s řepou na 2 roštech. Upečenou řepu oloupejte, nakrájejte na plátky a orestujte na zbylém olivovém oleji. Dochuťte solí a pepřem.

2 Teplotu v troubě zvyšte na 200°C. Filety osolte a opepřete. Dejte do pekáčku, poklaďte máslem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

3 Mezitím na křenovém velouté v rendlíku na másle opékejte 4 minuty cibuli. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit. Zaprašte moukou, minutu míchejte a zalijte vývarem. Rozšlehejte a za stálého míchání vařte 10 minut. Přidejte smetanu a křen. Dochuťte solí, cukrem a pepřem a rozmixujte.

4 Při podávání rybu přelijte velouté a podávejte s připravenými bramborami a řepou, ozdobené řeřichou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Jak využít v plantainy v kuchyni?
  • Tipy a triky

Jak využít v plantainy v kuchyni?

Narazili jste v obchodě na sytě zelené banány, které vypadaly, že je sklidili o měsíc dřív, než měli? Možná to byly právě banány plantain. Tento druh banánů bývá zařazován spíše mezi zeleninu než ovoce. Pojďme se podívat, do jakých pokrmů...
Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?
  • Lidé a jídlo

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?

Jídlo je životní nutností, bez něj bychom zemřeli. Mnozí z nás ale jídlo neberou jako něco, co nás drží při životě, ale jako rozkoš a požitek. A od takového způsobu vnímání jídla zbývá už jen krůček k tomu, abychom si na něm...
Tipy na dárky, ze kterých si vybere opravdu každý
  • Nakupujeme

Tipy na dárky, ze kterých si vybere opravdu každý

Vánoce už nečíhají jen za dveřmi, útočí na nás ze všech stran. Proto je nejvyšší čas začít nakupovat dárky, abychom nemuseli propadat panice. Že už nevíte, co rodinným příslušníkům nebo přátelům koupit? V takovém případě se...
Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit