Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 228 g
Tuky 163 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křenová omáčka pasuje k jemnému masu lína znamenitě! 

Suroviny

lín 4
bez kůže, každá cca 150-200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 4 PL
řeřicha
na ozdobení
Na křenové velouté
máslo 2 PL
cibule 0.5 ks
nadrobno
víno bílé 100 ml
suché
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar 400 ml
možno nahradit zeleninovým
smetana ke šlehání 100 ml
křen 1 PL
strouhaný
cukr
na dochucení
Na řepu a brambory
červená řepa 4 ks
střední, v celku
brambory 8 ks
střední, přílohové (varný typ \"B\"), oloupané, nakrájené
olivový olej 4 PL

1 Řepy pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. Na jiný plech dejte brambory, osolte je, promíchejte s polovinou olivového oleje a rozprostřete na plechu. Pečte společně s řepou na 2 roštech. Upečenou řepu oloupejte, nakrájejte na plátky a orestujte na zbylém olivovém oleji. Dochuťte solí a pepřem.

2 Teplotu v troubě zvyšte na 200°C. Filety osolte a opepřete. Dejte do pekáčku, poklaďte máslem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

3 Mezitím na křenovém velouté v rendlíku na másle opékejte 4 minuty cibuli. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit. Zaprašte moukou, minutu míchejte a zalijte vývarem. Rozšlehejte a za stálého míchání vařte 10 minut. Přidejte smetanu a křen. Dochuťte solí, cukrem a pepřem a rozmixujte.

4 Při podávání rybu přelijte velouté a podávejte s připravenými bramborami a řepou, ozdobené řeřichou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit