Křenová omáčka pasuje k jemnému masu lína znamenitě!
Suroviny
Postup
Řepy pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. Na jiný plech dejte brambory, osolte je, promíchejte s polovinou olivového oleje a rozprostřete na plechu. Pečte společně s řepou na 2 roštech. Upečenou řepu oloupejte, nakrájejte na plátky a orestujte na zbylém olivovém oleji. Dochuťte solí a pepřem.
Teplotu v troubě zvyšte na 200°C. Filety osolte a opepřete. Dejte do pekáčku, poklaďte máslem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.
Mezitím na křenovém velouté v rendlíku na másle opékejte 4 minuty cibuli. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit. Zaprašte moukou, minutu míchejte a zalijte vývarem. Rozšlehejte a za stálého míchání vařte 10 minut. Přidejte smetanu a křen. Dochuťte solí, cukrem a pepřem a rozmixujte.
Při podávání rybu přelijte velouté a podávejte s připravenými bramborami a řepou, ozdobené řeřichou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů )