Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

Pečený lín s křenovým velouté a červenou řepou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2671 kcal
Bílkoviny 37 g
Cukr 228 g
Tuky 163 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Křenová omáčka pasuje k jemnému masu lína znamenitě! 

Suroviny

lín 4
bez kůže, každá cca 150-200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
máslo 4 PL
řeřicha
na ozdobení
Na křenové velouté
máslo 2 PL
cibule 0.5 ks
nadrobno
víno bílé 100 ml
suché
mouka pšeničná hladká 1 PL
vývar 400 ml
možno nahradit zeleninovým
smetana ke šlehání 100 ml
křen 1 PL
strouhaný
cukr
na dochucení
Na řepu a brambory
červená řepa 4 ks
střední, v celku
brambory 8 ks
střední, přílohové (varný typ \"B\"), oloupané, nakrájené
olivový olej 4 PL

1 Řepy pečte v troubě rozehřáté na 180°C asi 45 minut. Na jiný plech dejte brambory, osolte je, promíchejte s polovinou olivového oleje a rozprostřete na plechu. Pečte společně s řepou na 2 roštech. Upečenou řepu oloupejte, nakrájejte na plátky a orestujte na zbylém olivovém oleji. Dochuťte solí a pepřem.

2 Teplotu v troubě zvyšte na 200°C. Filety osolte a opepřete. Dejte do pekáčku, poklaďte máslem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

3 Mezitím na křenovém velouté v rendlíku na másle opékejte 4 minuty cibuli. Zalijte vínem a nechte ho vyvařit. Zaprašte moukou, minutu míchejte a zalijte vývarem. Rozšlehejte a za stálého míchání vařte 10 minut. Přidejte smetanu a křen. Dochuťte solí, cukrem a pepřem a rozmixujte.

4 Při podávání rybu přelijte velouté a podávejte s připravenými bramborami a řepou, ozdobené řeřichou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit