Dříve býval lín na jídelníčku českých domácností běžně, dnes se na něj zapomíná. Tak to napravte a připravte si lína podle našeho jednoduchého receptu!
Suroviny
Postup
Nejdřív připravte pesto. Petrželku vhoďte do vroucí vody a minutu vařte. Sceďte, vložte do mísy s ledovou vodou, sceďte a nechte okapat. Rozmixujte s parmazánem, česnekem, octem a takovým množstvím oleje, aby vzniklo pesto. Osolte a odložte.
V pánvi rozehřejte máslo, přidejte tymián, vsypte nakrájené houby, osolte, opepřete a 3 minuty zprudka opékejte.
Rybí filety osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte máslo se snítkou rozmarýnu a rybu na něm opečte dozlatova. Podávejte se lžící pesta navrch, houbami a s bagetou.
NĚCO NAVÍC
Díky krátkému povaření petrželky pesto vydrží mnohem déle, než kdybyste použili bylinku čerstvou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )