0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 876 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 19 g
Tuky 70 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dříve býval lín na jídelníčku českých domácností běžně, dnes se na něj zapomíná. Tak to napravte a připravte si lína podle našeho jednoduchého receptu!

Suroviny

lín 4 filety
bez kůže, každá cca 150-200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn 1 snítka
máslo 2 PL
bageta
k podávání
Na houby
máslo 2 PL
tymián 1 snítka
žampiony portobello 4 ks
na plátky
Na pesto
petrželka 1 svazek
otrhané lístky
parmazán 70 g
strouhaný
česnek 1 stroužek
oloupaný
vinný ocet bílý
kapka
olivový olej
panenský

1 Nejdřív připravte pesto. Petrželku vhoďte do vroucí vody a minutu vařte. Sceďte, vložte do mísy s ledovou vodou, sceďte a nechte okapat. Rozmixujte s parmazánem, česnekem, octem a takovým množstvím oleje, aby vzniklo pesto. Osolte a odložte.

2 V pánvi rozehřejte máslo, přidejte tymián, vsypte nakrájené houby, osolte, opepřete a 3 minuty zprudka opékejte.

3 Rybí filety osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte máslo se snítkou rozmarýnu a rybu na něm opečte dozlatova. Podávejte se lžící pesta navrch, houbami a s bagetou.

NĚCO NAVÍC
Díky krátkému povaření petrželky pesto vydrží mnohem déle, než kdybyste použili bylinku čerstvou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit