0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 876 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 19 g
Tuky 70 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dříve býval lín na jídelníčku českých domácností běžně, dnes se na něj zapomíná. Tak to napravte a připravte si lína podle našeho jednoduchého receptu!

Suroviny

lín 4 filety
bez kůže, každá cca 150-200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn 1 snítka
máslo 2 PL
bageta
k podávání
Na houby
máslo 2 PL
tymián 1 snítka
žampiony portobello 4 ks
na plátky
Na pesto
petrželka 1 svazek
otrhané lístky
strouhaný
česnek 1 stroužek
oloupaný
vinný ocet bílý
kapka
olivový olej
panenský

1 Nejdřív připravte pesto. Petrželku vhoďte do vroucí vody a minutu vařte. Sceďte, vložte do mísy s ledovou vodou, sceďte a nechte okapat. Rozmixujte s parmazánem, česnekem, octem a takovým množstvím oleje, aby vzniklo pesto. Osolte a odložte.

2 V pánvi rozehřejte máslo, přidejte tymián, vsypte nakrájené houby, osolte, opepřete a 3 minuty zprudka opékejte.

3 Rybí filety osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte máslo se snítkou rozmarýnu a rybu na něm opečte dozlatova. Podávejte se lžící pesta navrch, houbami a s bagetou.

NĚCO NAVÍC
Díky krátkému povaření petrželky pesto vydrží mnohem déle, než kdybyste použili bylinku čerstvou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč