Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem
Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 876 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 19 g
Tuky 70 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dříve býval lín na jídelníčku českých domácností běžně, dnes se na něj zapomíná. Tak to napravte a připravte si lína podle našeho jednoduchého receptu!

Související recepty

Suroviny

lín 4 filety
bez kůže, každá cca 150-200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn 1 snítka
bageta
k podávání
Na houby
tymián 1 snítka
žampiony portobello 4 ks
na plátky
Na pesto
petrželka 1 svazek
otrhané lístky
strouhaný
česnek 1 stroužek
oloupaný
vinný ocet bílý
kapka
olivový olej
panenský

Postup

1

Nejdřív připravte pesto. Petrželku vhoďte do vroucí vody a minutu vařte. Sceďte, vložte do mísy s ledovou vodou, sceďte a nechte okapat. Rozmixujte s parmazánem, česnekem, octem a takovým množstvím oleje, aby vzniklo pesto. Osolte a odložte.

2

V pánvi rozehřejte máslo, přidejte tymián, vsypte nakrájené houby, osolte, opepřete a 3 minuty zprudka opékejte.

3

Rybí filety osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte máslo se snítkou rozmarýnu a rybu na něm opečte dozlatova. Podávejte se lžící pesta navrch, houbami a s bagetou.

NĚCO NAVÍC
Díky krátkému povaření petrželky pesto vydrží mnohem déle, než kdybyste použili bylinku čerstvou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín