Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem

Filet z lína s houbami a petrželkovým pestem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 872 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 23 g
Tuky 70 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dříve býval lín na jídelníčku českých domácností běžně, dnes se na něj zapomíná. Tak to napravte a připravte si lína podle našeho jednoduchého receptu!

Související recepty

Suroviny

lín 4
bez kůže, každá cca 150-200 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
rozmarýn 1 snítka
máslo 2 PL
bageta
k podávání
Na houby
máslo 2 PL
tymián 1 snítka
žampiony 4 ks
portobello, na plátky
Na pesto
petrželka 1 svazek
otrhané lístky
parmazán 70 g
strouhaný
česnek 1 stroužek
oloupaný
vinný ocet bílý
bílý, kapka
olivový olej
panenský

1 Nejdřív připravte pesto. Petrželku vhoďte do vroucí vody a minutu vařte. Sceďte, vložte do mísy s ledovou vodou, sceďte a nechte okapat. Rozmixujte s parmazánem, česnekem, octem a takovým množstvím oleje, aby vzniklo pesto. Osolte a odložte.

2 V pánvi rozehřejte máslo, přidejte tymián, vsypte nakrájené houby, osolte, opepřete a 3 minuty zprudka opékejte.

3 Rybí filety osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte máslo se snítkou rozmarýnu a rybu na něm opečte dozlatova. Podávejte se lžící pesta navrch, houbami a s bagetou.

NĚCO NAVÍC

Díky krátkému povaření petrželky pesto vydrží mnohem déle, než kdybyste použili bylinku čerstvou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit