0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pošírovaný amur s letní zeleninou

Pošírovaný amur s letní zeleninou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Pošírovaný amur s letní zeleninou

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2959 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 17 g
Tuky 244 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ryba pošírovaná v ochuceném oleji je opravdová lahůdka. „Druh zeleniny volte podle své chuti, možností a sezony,“ říká šéfkuchař, specialista na ryby Radek Šubrt, jehož receptem jsme se inspirovali.

Suroviny

amur 800 g
filety (viz Něco navíc)
olivový olej 200 ml
citronový tymián
snítka, dle chuti
rozmarýn
snítka, dle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajčata cherry 100 g
rozpůlená
lilek 100 g
na kostky
cuketa ½ ks
na kostky
bazalka 2 snítky
listy
máslo 1 PL
nebo olivový olej
k podávání

Postup

1

Kostky lilku osolte a nechte 15 minut vypotit. Potom je osušte a opečte na lžíci tuku v pánvi. Přidejte cuketu a rajčata a ještě chvíli opékejte. Stáhněte z ohně, vmíchejte bazalku a osolte a opepřete.

2

V hlubší pánvi zahřejte těsně pod bod varu (na 90 °C) olej s bylinkami. Vložte porce amura a pošírujte je asi 5 minut. Vyjměte rybí lopatkou, osolte, opepřete a podávejte se zeleninou a klínky limety.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte celou vykuchanou rybu, seškrabte z ní šupiny, nařízněte ji podél páteře a po obou stranách podél žeber odřízněte filety. Ty pak nakrájejte na porce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč