Ryba pošírovaná v ochuceném oleji je opravdová lahůdka. „Druh zeleniny volte podle své chuti, možností a sezony,“ říká šéfkuchař, specialista na ryby Radek Šubrt, jehož receptem jsme se inspirovali.
Postup
Kostky lilku osolte a nechte 15 minut vypotit. Potom je osušte a opečte na lžíci tuku v pánvi. Přidejte cuketu a rajčata a ještě chvíli opékejte. Stáhněte z ohně, vmíchejte bazalku a osolte a opepřete.
V hlubší pánvi zahřejte těsně pod bod varu (na 90 °C) olej s bylinkami. Vložte porce amura a pošírujte je asi 5 minut. Vyjměte rybí lopatkou, osolte, opepřete a podávejte se zeleninou a klínky limety.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte celou vykuchanou rybu, seškrabte z ní šupiny, nařízněte ji podél páteře a po obou stranách podél žeber odřízněte filety. Ty pak nakrájejte na porce.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 21 receptů na sladkovodní ryby: úhoř, candát, pstruh, lín, štika a další(21 receptů )
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )