Slaná granola je skvělá do salátů, výborně chutná v kombinaci s hummusem, ale bude se hodit i samostatně jako svačina na výlet. Přestože se připravuje na slano, je možné ji přimíchat i do jogurtu – přidejte ovoce a skvělá vyvážená snídaně je na světě!
Suroviny
Na marinádu
olivový olej
120
g
javorový sirup
2
PL
nebo med
bílek
1
ks
tymián
1
PL
nasekaný
rozmarýn
1
PL
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli sušené
Na granolu
ovesné vločky
200
g
případně žitné, pohankové, rýžové...
slunečnicová semínka
60
g
konopné semínko
60
g
loupané
dýňová semínka
60
g
ořechy
120
g
vlašské, pekanové, para, kešú, lískové oříšky, mandle, kokosové plátky
sezamová semínka
2
PL
Postup
1
Předehřejte troubu na 180 °C (program horký vzduch). Vyložte plech pečicím papírem.
2
V menší misce připravte marinádu smícháním všech ingrediencí.
3
Do velké mísy nasypte všechny suché ingredience na granolu, přidejte marinádu a dobře promíchejte.
4
Směs rovnoměrně rozprostřete na připravený plech, ale nechte ji načechranou. Vložte do trouby a pečte 20 minut. V polovině pečení granolu promíchejte.
5
Granola je hotová, když směs zezlátne. Po vychladnutí ji přesuňte do vzduchotěsné sklenice.