0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.

Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 212 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 2 g
Tuky 21 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo miluje sýr a křupavé opečené pečivo, do rozpékaného sýroveho sendviče se absolutně zblázní Klasický GCHS (tedy Grilled Cheese Sandwich) se jednoduše naplní spoustou sýra. Tahle verze navíc obsahuje krémové avokádo. Hotová slast! Navíc hotová za 20 minut, což je jen další příjemný bonus. Do sendviče můžete přidat kvalitní šunku, dokřupava opečenou slaninu, osušenou od tuku nebo kousky pečeného kuřete. Přihodit můžete i lístky rukoly a nakládané jalapeños. 

Suroviny

chleba bílý 2 plátky
italský, krajíce o síle 1 cm
majonéza 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
nakládané papričky jalapeños dle chuti
avokádo 0.25 ks
zralé, dužina nakrájená na tenké plátky
sýr 1 hrst
tvrdý, nastrouhaný nahrubo
bazalka
lístky podle chuti, lze nahradit rukolou nebo koriandrem
máslo 5 g

1 Dva krajíce chleba položte zrcadlově od sebe, aby se pak daly spojit a seděly na sobě. Jeden potřete majonézou, druhý hořčicí. Na jeden dejte podle chuti jalapeños a tenké plátky avokáda. Navrch, včetně krajů, nasypte pořádnou dávku nastrouhaného sýra, nahoru dejte bazal- ku, rukolu nebo koriandr podle chuti. Přiklopte osiřelým krajícem a přitlačte dlaní, aby sendvič držel pohromadě.

2 Rozehřejte pánev na střední plamen. Horní krajíc potřete až ke krajům trochou měkkého másla. Namazanou stranou položte na pánev, ideální je sendvič něčím zatížit, třeba zapékací mističkou. Přikryjte pánev padnoucí poklicí, aby se uvnitř lépe kumulovalo teplo a sýr se roztékal.

3 Po 4 minutách sendvič potřete máslem, tentokrát z druhé strany, otočte a opět přikryjte pokličkou. Hotovo je, když jsou obě strany zlatavé a sýr uvnitř se táhne.

NĚCO NAVÍC
Sendvič můžete připravit i v sendvičovači, ideální je takový, který má rovné plochy bez vroubků, aby byl povrch sendviče rovnoměrně zlatavý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit