Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.

Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilled Cheese Avocado Sandwich – G.CH.A.S.

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 20 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 212 kcal
Bílkoviny 4 g
Cukr 2 g
Tuky 21 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo miluje sýr a křupavé opečené pečivo, do rozpékaného sýroveho sendviče se absolutně zblázní Klasický GCHS (tedy Grilled Cheese Sandwich) se jednoduše naplní spoustou sýra. Tahle verze navíc obsahuje krémové avokádo. Hotová slast! Navíc hotová za 20 minut, což je jen další příjemný bonus. Do sendviče můžete přidat kvalitní šunku, dokřupava opečenou slaninu, osušenou od tuku nebo kousky pečeného kuřete. Přihodit můžete i lístky rukoly a nakládané jalapeños. 

Související recepty

Suroviny

chleba bílý 2 plátky
italský, krajíce o síle 1 cm
majonéza 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
nakládané papričky jalapeños dle chuti
avokádo 0.25 ks
zralé, dužina nakrájená na tenké plátky
sýr 1 hrst
tvrdý, nastrouhaný nahrubo
bazalka
lístky podle chuti, lze nahradit rukolou nebo koriandrem
máslo 5 g

1 Dva krajíce chleba položte zrcadlově od sebe, aby se pak daly spojit a seděly na sobě. Jeden potřete majonézou, druhý hořčicí. Na jeden dejte podle chuti jalapeños a tenké plátky avokáda. Navrch, včetně krajů, nasypte pořádnou dávku nastrouhaného sýra, nahoru dejte bazal- ku, rukolu nebo koriandr podle chuti. Přiklopte osiřelým krajícem a přitlačte dlaní, aby sendvič držel pohromadě.

2 Rozehřejte pánev na střední plamen. Horní krajíc potřete až ke krajům trochou měkkého másla. Namazanou stranou položte na pánev, ideální je sendvič něčím zatížit, třeba zapékací mističkou. Přikryjte pánev padnoucí poklicí, aby se uvnitř lépe kumulovalo teplo a sýr se roztékal.

3 Po 4 minutách sendvič potřete máslem, tentokrát z druhé strany, otočte a opět přikryjte pokličkou. Hotovo je, když jsou obě strany zlatavé a sýr uvnitř se táhne.

NĚCO NAVÍC
Sendvič můžete připravit i v sendvičovači, ideální je takový, který má rovné plochy bez vroubků, aby byl povrch sendviče rovnoměrně zlatavý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit