Kdo miluje sýr a křupavé opečené pečivo, do rozpékaného sýroveho sendviče se absolutně zblázní Klasický GCHS (tedy Grilled Cheese Sandwich) se jednoduše naplní spoustou sýra. Tahle verze navíc obsahuje krémové avokádo. Hotová slast! Navíc hotová za 20 minut, což je jen další příjemný bonus. Do sendviče můžete přidat kvalitní šunku, dokřupava opečenou slaninu, osušenou od tuku nebo kousky pečeného kuřete. Přihodit můžete i lístky rukoly a nakládané jalapeños.
Suroviny
Postup
Dva krajíce chleba položte zrcadlově od sebe, aby se pak daly spojit a seděly na sobě. Jeden potřete majonézou, druhý hořčicí. Na jeden dejte podle chuti jalapeños a tenké plátky avokáda. Navrch, včetně krajů, nasypte pořádnou dávku nastrouhaného sýra, nahoru dejte bazal- ku, rukolu nebo koriandr podle chuti. Přiklopte osiřelým krajícem a přitlačte dlaní, aby sendvič držel pohromadě.
Rozehřejte pánev na střední plamen. Horní krajíc potřete až ke krajům trochou měkkého másla. Namazanou stranou položte na pánev, ideální je sendvič něčím zatížit, třeba zapékací mističkou. Přikryjte pánev padnoucí poklicí, aby se uvnitř lépe kumulovalo teplo a sýr se roztékal.
Po 4 minutách sendvič potřete máslem, tentokrát z druhé strany, otočte a opět přikryjte pokličkou. Hotovo je, když jsou obě strany zlatavé a sýr uvnitř se táhne.
NĚCO NAVÍC
Sendvič můžete připravit i v sendvičovači, ideální je takový, který má rovné plochy bez vroubků, aby byl povrch sendviče rovnoměrně zlatavý.