Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne

Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 806 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 103 g
Tuky 15 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krém můžete servírovat jak v zimě horký, tak v létě studený: podle toho mějte připravený horký či vychladlý kuřecí vývar.

Související recepty

Suroviny

Na polévku
paprika kapie 8 ks
velká
česnek 8 stroužků
vývar kuřecí 600 ml
slabší
rajčatové pyré 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivy černé
na ozdobení, bez pecky
Na sýr labne
jogurt bílý 500 g
tučnější farmářský
sůl 0.5 ČL
kopr 2 PL
+ pár snítek na ozdobu

1 Začněte přípravou sýra labne. Jogurt promíchejte se solí a koprem. Pak vyklopte do síta vyloženého plátýnkem (můžete použít i vyvařenou látkovou plenu) a síto umístěte nad velkou mísu. Vložte do lednice a nechte 12 hodin vykapávat.

2 Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj celé papriky, včetně stopek a jádřinců. Palici česneku vodorovně seřízněte u horního konce, zabalte do alobalu a přidejte k paprikám. Troubu rozpalte na 220°C a plech vložte do trouby. Pečte, dokud se na paprikách neobjeví tu a tam úseky spálené slupky. Vyjměte, papriky dejte do igelitového sáčku, uzavřete a nechte vychladnout.

3 Potom papriky oloupejte, odstraňte jádřince a stopky. Z paličky česneku vymačkejte změklé stroužky. Papriky a česnek vložte do mixéru spolu s vývarem, rajčatovým pyré, solí a pepřem a rozmixujte na hladký krém. Krém servírujte se 3 kopečky sýra labne, posypaný koprem a olivami nakrájenými na plátky.

NĚCO NAVÍC
Papriky s česnekem lze stejně připravit i na výkonném příklopném grilu na terase nebo balkoně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Proč patří tučné mořské ryby do našeho jídelníčku?

Tučné ryby z moře mají pro člověka zásadní zdravotní benefit. V jejich tuku se necházejí zdraví prospěšné omega-3 nenasycené mastné kyseliny a důležitý vitamin D. Čerstvá i mražená ryba navíc představují dokonalou surovinu pro přípravu...
  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit