Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne
Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne

4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 103 g
Tuky 15 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krém můžete servírovat jak v zimě horký, tak v létě studený: podle toho mějte připravený horký či vychladlý kuřecí vývar.

Suroviny

Na polévku
velká
česnek 8 stroužků
vývar kuřecí 600 ml
slabší
rajčatová passata - pyré 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
na ozdobení, bez pecky
Na sýr labne
tučnější farmářský
sůl ½ ČL
kopr 2 PL
+ pár snítek na ozdobu

Postup

1

Začněte přípravou sýra labne. Jogurt promíchejte se solí a koprem.

2

Pak vyklopte do síta vyloženého plátýnkem (můžete použít i vyvařenou látkovou plenu) a síto umístěte nad velkou mísu. Vložte do lednice a nechte 12 hodin vykapávat.

3

Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj celé papriky, včetně stopek a jádřinců.

4

Palici česneku vodorovně seřízněte u horního konce, zabalte do alobalu a přidejte k paprikám.

5

Troubu rozpalte na 220°C a plech vložte do trouby. Pečte, dokud se na paprikách neobjeví tu a tam úseky spálené slupky.

6

Vyjměte, papriky dejte do igelitového sáčku, uzavřete a nechte vychladnout.

7

Potom papriky oloupejte, odstraňte jádřince a stopky. Z paličky česneku vymačkejte změklé stroužky.

8

Papriky a česnek vložte do mixéru spolu s vývarem, rajčatovým pyré, solí a pepřem a rozmixujte na hladký krém.

9

Krém servírujte se 3 kopečky sýra labne, posypaný koprem a olivami nakrájenými na plátky.

NĚCO NAVÍC
Papriky s česnekem lze stejně připravit i na výkonném příklopném grilu na terase nebo balkoně.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...