0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne

Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne

4.2 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 801 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 103 g
Tuky 15 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krém můžete servírovat jak v zimě horký, tak v létě studený: podle toho mějte připravený horký či vychladlý kuřecí vývar.

Suroviny

Na polévku
paprika kapie 8 ks
velká
česnek 8 stroužků
vývar kuřecí 600 ml
slabší
rajčatová passata - pyré 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivy černé
na ozdobení, bez pecky
Na sýr labne
jogurt bílý 500 g
tučnější farmářský
sůl ½ ČL
kopr 2 PL
+ pár snítek na ozdobu

Postup

1

Začněte přípravou sýra labne. Jogurt promíchejte se solí a koprem.

2

Pak vyklopte do síta vyloženého plátýnkem (můžete použít i vyvařenou látkovou plenu) a síto umístěte nad velkou mísu. Vložte do lednice a nechte 12 hodin vykapávat.

3

Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj celé papriky, včetně stopek a jádřinců.

4

Palici česneku vodorovně seřízněte u horního konce, zabalte do alobalu a přidejte k paprikám.

5

Troubu rozpalte na 220°C a plech vložte do trouby. Pečte, dokud se na paprikách neobjeví tu a tam úseky spálené slupky.

6

Vyjměte, papriky dejte do igelitového sáčku, uzavřete a nechte vychladnout.

7

Potom papriky oloupejte, odstraňte jádřince a stopky. Z paličky česneku vymačkejte změklé stroužky.

8

Papriky a česnek vložte do mixéru spolu s vývarem, rajčatovým pyré, solí a pepřem a rozmixujte na hladký krém.

9

Krém servírujte se 3 kopečky sýra labne, posypaný koprem a olivami nakrájenými na plátky.

NĚCO NAVÍC
Papriky s česnekem lze stejně připravit i na výkonném příklopném grilu na terase nebo balkoně.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč