0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne

Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krém z pečených paprik s domácím sýrem labne

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 806 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 103 g
Tuky 15 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krém můžete servírovat jak v zimě horký, tak v létě studený: podle toho mějte připravený horký či vychladlý kuřecí vývar.

Suroviny

Na polévku
paprika kapie 8 ks
velká
česnek 8 stroužků
vývar kuřecí 600 ml
slabší
rajčatové pyré 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivy černé
na ozdobení, bez pecky
Na sýr labne
jogurt bílý 500 g
tučnější farmářský
sůl 0.5 ČL
kopr 2 PL
+ pár snítek na ozdobu

1 Začněte přípravou sýra labne. Jogurt promíchejte se solí a koprem. Pak vyklopte do síta vyloženého plátýnkem (můžete použít i vyvařenou látkovou plenu) a síto umístěte nad velkou mísu. Vložte do lednice a nechte 12 hodin vykapávat.

2 Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj celé papriky, včetně stopek a jádřinců. Palici česneku vodorovně seřízněte u horního konce, zabalte do alobalu a přidejte k paprikám. Troubu rozpalte na 220°C a plech vložte do trouby. Pečte, dokud se na paprikách neobjeví tu a tam úseky spálené slupky. Vyjměte, papriky dejte do igelitového sáčku, uzavřete a nechte vychladnout.

3 Potom papriky oloupejte, odstraňte jádřince a stopky. Z paličky česneku vymačkejte změklé stroužky. Papriky a česnek vložte do mixéru spolu s vývarem, rajčatovým pyré, solí a pepřem a rozmixujte na hladký krém. Krém servírujte se 3 kopečky sýra labne, posypaný koprem a olivami nakrájenými na plátky.

NĚCO NAVÍC
Papriky s česnekem lze stejně připravit i na výkonném příklopném grilu na terase nebo balkoně.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?
  • Zajímavosti

Keto, Paleo, Whole30 – která z diet je pro vás ta pravá?

Po bujarých oslavách Vánoc a Silvestra, které provází hojnost jídla a pití, nastává období, kdy se chceme všichni vrátit k normálnímu stravovacímu režimu. Jak přemluvit váhu, aby ukazovala milosrdnější čísla? S tím vám bohužel neporadíme....
K čemu pít růžové víno
  • Tipy a triky

K čemu pít růžové víno

Růžové víno neboli rosé je lehký svěží nápoj, který se dokonale snoubí s lehkými pokrmy jídly. Vyrábí se z odrůd modrých hroznů a zejména v letě je zkrátka neodolatelné. ...

Obchod Apetit