Krém můžete servírovat jak v zimě horký, tak v létě studený: podle toho mějte připravený horký či vychladlý kuřecí vývar.
Suroviny
Postup
Začněte přípravou sýra labne. Jogurt promíchejte se solí a koprem.
Pak vyklopte do síta vyloženého plátýnkem (můžete použít i vyvařenou látkovou plenu) a síto umístěte nad velkou mísu. Vložte do lednice a nechte 12 hodin vykapávat.
Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj celé papriky, včetně stopek a jádřinců.
Palici česneku vodorovně seřízněte u horního konce, zabalte do alobalu a přidejte k paprikám.
Troubu rozpalte na 220°C a plech vložte do trouby. Pečte, dokud se na paprikách neobjeví tu a tam úseky spálené slupky.
Vyjměte, papriky dejte do igelitového sáčku, uzavřete a nechte vychladnout.
Potom papriky oloupejte, odstraňte jádřince a stopky. Z paličky česneku vymačkejte změklé stroužky.
Papriky a česnek vložte do mixéru spolu s vývarem, rajčatovým pyré, solí a pepřem a rozmixujte na hladký krém.
Krém servírujte se 3 kopečky sýra labne, posypaný koprem a olivami nakrájenými na plátky.
NĚCO NAVÍC
Papriky s česnekem lze stejně připravit i na výkonném příklopném grilu na terase nebo balkoně.