0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilled cheese s fazolemi

Grilled cheese s fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilled cheese s fazolemi

3 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1739 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 242 g
Tuky 30 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Americký sýrový toust mě naučily dělat dcery, studují v USA a Kanadě. Varianta s fazolemi – červenými či bílými – je méně známá a já ji miluju,“ prozradila Hanka Michopulu.

Suroviny

eidam 150 g
v bločku
chleba kváskový 8 plátků
rostlinný olej
na opékání
fazole bílé 1 konzerva
nebo červené v rajčatové omáčce
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián sušený 0.5 ČL
nebo provensálské koření
bylinky
čerstvé, zbylé od jindy

Postup

1

Sýr nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte. Všech 8 krajíců chleba potřete z jedné strany důkladně olejem a otočte potřenou stranou dolů. Polovinu z nich poklaďte či posypte sýrem.

2

Fazole z konzervy vyklopte a ohřejte – v hrnci na sporáku nebo v misce v mikrovlnné troubě. 

3

Rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na nejvyšší stupeň a poté stáhněte na střední plamen. Na sýr rozdělte ohřáté fazole i s omáčkou, osolte, opepřete a posypte kořením, přiklopte plátky chleba bez sýra a sendviče opečte z obou stran. Měly by být zlatavé a sýr zcela rozpuštěný.

4

Každý sendvič rozpulte a podávejte s bylinkami, pokud vám zbyly z jiného vaření. Skvělá bude hladkolistá petrželka, koriandr i pažitka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit