0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilled cheese s fazolemi

Grilled cheese s fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilled cheese s fazolemi

3.2/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1739 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 242 g
Tuky 30 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Americký sýrový toust mě naučily dělat dcery, studují v USA a Kanadě. Varianta s fazolemi – červenými či bílými – je méně známá a já ji miluju,“ prozradila Hanka Michopulu.

Suroviny

eidam 150 g
v bločku
chleba kváskový 8 plátků
rostlinný olej
na opékání
fazole bílé 1 konzerva
nebo červené v rajčatové omáčce
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián sušený ½ ČL
nebo provensálské koření
bylinky
čerstvé, zbylé od jindy

Postup

1

Sýr nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte. Všech 8 krajíců chleba potřete z jedné strany důkladně olejem a otočte potřenou stranou dolů. Polovinu z nich poklaďte či posypte sýrem.

2

Fazole z konzervy vyklopte a ohřejte – v hrnci na sporáku nebo v misce v mikrovlnné troubě. 

3

Rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na nejvyšší stupeň a poté stáhněte na střední plamen. Na sýr rozdělte ohřáté fazole i s omáčkou, osolte, opepřete a posypte kořením, přiklopte plátky chleba bez sýra a sendviče opečte z obou stran. Měly by být zlatavé a sýr zcela rozpuštěný.

4

Každý sendvič rozpulte a podávejte s bylinkami, pokud vám zbyly z jiného vaření. Skvělá bude hladkolistá petrželka, koriandr i pažitka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč