„Americký sýrový toust mě naučily dělat dcery, studují v USA a Kanadě. Varianta s fazolemi – červenými či bílými – je méně známá a já ji miluju,“ prozradila Hanka Michopulu.
Suroviny
Postup
Sýr nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte. Všech 8 krajíců chleba potřete z jedné strany důkladně olejem a otočte potřenou stranou dolů. Polovinu z nich poklaďte či posypte sýrem.
Fazole z konzervy vyklopte a ohřejte – v hrnci na sporáku nebo v misce v mikrovlnné troubě.
Rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na nejvyšší stupeň a poté stáhněte na střední plamen. Na sýr rozdělte ohřáté fazole i s omáčkou, osolte, opepřete a posypte kořením, přiklopte plátky chleba bez sýra a sendviče opečte z obou stran. Měly by být zlatavé a sýr zcela rozpuštěný.
Každý sendvič rozpulte a podávejte s bylinkami, pokud vám zbyly z jiného vaření. Skvělá bude hladkolistá petrželka, koriandr i pažitka.