Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilled cheese s fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1739 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 242 g
Tuky 30 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Americký sýrový toust mě naučily dělat dcery, studují v USA a Kanadě. Varianta s fazolemi – červenými či bílými – je méně známá a já ji miluju,“ prozradila Hanka Michopulu.

Suroviny

eidam 150 g
v bločku
rostlinný olej
na opékání
fazole bílé 1 konzerva
nebo červené v rajčatové omáčce
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián sušený ½ ČL
nebo provensálské koření
bylinky
čerstvé, zbylé od jindy

Postup

1

Sýr nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte. Všech 8 krajíců chleba potřete z jedné strany důkladně olejem a otočte potřenou stranou dolů. Polovinu z nich poklaďte či posypte sýrem.

2

Fazole z konzervy vyklopte a ohřejte – v hrnci na sporáku nebo v misce v mikrovlnné troubě. 

3

Rozehřejte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na nejvyšší stupeň a poté stáhněte na střední plamen. Na sýr rozdělte ohřáté fazole i s omáčkou, osolte, opepřete a posypte kořením, přiklopte plátky chleba bez sýra a sendviče opečte z obou stran. Měly by být zlatavé a sýr zcela rozpuštěný.

4

Každý sendvič rozpulte a podávejte s bylinkami, pokud vám zbyly z jiného vaření. Skvělá bude hladkolistá petrželka, koriandr i pažitka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín