2x sýrový chléb – s kimči & s jablky a prosciuttem

2x sýrový chléb – s kimči & s jablky a prosciuttem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

2x sýrový chléb – s kimči & s jablky a prosciuttem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 sýrový chléb s kimči + 1 sýrový chléb s jablky a prosciuttem

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1855 kcal
Bílkoviny 148 g
Sacharidy 22 g
Tuky 135 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilled cheese, slavný zapečený americký sendvič se sýrem, je přesně tím jídlem, které si chcete dát, když se prokřehlí vrátíte ze zimní procházky. Zahřeje vás totiž na těle i u srdce. My ho ještě vylepšili, a když se chceme rozmazlit, dopřáváme si variantu s kimči nebo s jablky a prosciuttem. 

Suroviny

Na sýrový sendvič s kimči
chleba kváskový 2 plátky
máslo
na namazání
chilli pasta gochujang 1 ČL
čedar 0.5 hrnku
zralý (sharp), strouhaný
kimči 3 PL
nasekané nahrubo
bazalka lístky
gouda 0.25 hrnku
nastrouhaná – lze použít i fontinu či gruyère
sezamová semínka 1 hrst
med
tekutý, k podávání
Na sýrový sendvič s jablky a prosciuttem
chleba kváskový 2 plátky
máslo
na namazání
cibule karamelizovaná 4 PL
viz Něco navíc
prosciutto 2 plátky
opečené nasucho
jablka 1 ks
nakrájené na plátky
sýr 0.75 hrnku
nastrouhaný – nejlépe mix 2 druhů (gouda, čedar, fontina)

NA SÝROVÝ SENDVIČ S KIMČI

1 Oba plátky chleba potřete z jedné strany máslem (vnější), z druhé pastou gochujang (vnitřní strana).

2 Na jeden plátek dejte na pastu gochujang čedar, na něj kimči a bazalku, zasypte vybraným sýrem a přiklopte druhým plátkem chleba tak, aby máslem potřená strana byla navrchu. Posypte z obou stran sezamem a zvolna opékejte na pánvi, aby se chleba opekl dozlatova a sýr rozpustil. Podávejte s medem.

NA SÝROVÝ SENDVIČ S JABLKY A PROSCIUTTEM

1 Oba plátky chleba potřete z jedné strany máslem (vnější), z druhé karamelizovanou cibulí (vnitřní strana).

2 Na jeden plátek dejte na karamelizovanou cibuli prosciutto, na něj jablko a vybraný sýr a přiklopte druhým plátkem chleba. Opečte na pánvi z obou stran dozlatova.

RECEPT NAVÍC
Karamelizovaná cibule: Nakrájejte 2 cibule na plátky a zvolna je orestujte na oleji na pánvi. Když začnou měknout a zlátnout, přilijte nadvakrát zhruba 3/4 hrnku jablečného octa a vždy jej nechte odvařit. Ochuťte tymiánem a solí, případně lehce doslaďte. Pokud máte rádi výraznější chutě, přidejte do sýra trochu chilli nebo kajenského pepře!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...

Obchod Apetit