Grilled cheese, slavný zapečený americký sendvič se sýrem, je přesně tím jídlem, které si chcete dát, když se prokřehlí vrátíte ze zimní procházky. Zahřeje vás totiž na těle i u srdce. My ho ještě vylepšili, a když se chceme rozmazlit, dopřáváme si variantu s kimči nebo s jablky a prosciuttem.
Suroviny
NA SÝROVÝ SENDVIČ S KIMČI
1 Oba plátky chleba potřete z jedné strany máslem (vnější), z druhé pastou gochujang (vnitřní strana).
2 Na jeden plátek dejte na pastu gochujang čedar, na něj kimči a bazalku, zasypte vybraným sýrem a přiklopte druhým plátkem chleba tak, aby máslem potřená strana byla navrchu. Posypte z obou stran sezamem a zvolna opékejte na pánvi, aby se chleba opekl dozlatova a sýr rozpustil. Podávejte s medem.
NA SÝROVÝ SENDVIČ S JABLKY A PROSCIUTTEM
1 Oba plátky chleba potřete z jedné strany máslem (vnější), z druhé karamelizovanou cibulí (vnitřní strana).
2 Na jeden plátek dejte na karamelizovanou cibuli prosciutto, na něj jablko a vybraný sýr a přiklopte druhým plátkem chleba. Opečte na pánvi z obou stran dozlatova.
RECEPT NAVÍC
Karamelizovaná cibule: Nakrájejte 2 cibule na plátky a zvolna je orestujte na oleji na pánvi. Když začnou měknout a zlátnout, přilijte nadvakrát zhruba 3/4 hrnku jablečného octa a vždy jej nechte odvařit. Ochuťte tymiánem a solí, případně lehce doslaďte. Pokud máte rádi výraznější chutě, přidejte do sýra trochu chilli nebo kajenského pepře!
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zapojte do hry kimči a nastartujte imunitu(12 receptů)