Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní
Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované sendviče s pivním sýrem a čatní

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1380 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 252 g
Tuky 6 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ano, tyhle sendviče mají díky pivnímu sýru poměrně výraznou vůni, ale ta chuť! Ach! Tomuhle říkáme comfort food...

Suroviny

chleba 4 plátky
tmavý, s pevnější strukturou
na potření chleba, domácí (odkaz na recept v postupu) nebo kupované
nakrájený
olej
nebo přepuštěné máslo na opékání
hoblinky, na ozdobení

Postup

1

Dva plátky chleba potřete rovnoměrně tenkou vrstvou čatní a poklaďte nakrájeným sýrem. Zbývající plátky také potřete mangovým čatní a přiklopte sýr tak, aby bylo čatní uvnitř sendvičů. Rozpalte grilovací pánev na vysokou teplotu. Sendviče potřete z obou stran olejem či přepuštěným máslem a vložte je na pánev. Sendviče na pánvi přitlačte dolů pomocí obracečky, aby se pevně spekly dohromady a vznikla na nich pěkná drilovaná mřížka. Potom je otočte a postup zopakujte z druhé strany.

2

Hotové sendviče překrojte ostrým nožem, posypte parmazánovými hoblinami a podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...