Zakončete grilování sladkým ovocem zapečeným s křupavou drobenkou.
Suroviny
maliny
400
g
z 1 biopomeranče
třtinový cukr
100
g
a 2 lžíce navíc
mouka pšeničná hladká
175
g
máslo
85
g
nasekané
mandle
100
g
nasekané
nebo šlehačka
Postup
1
Promíchejte maliny se 2 lžícemi cukru a rozdělte je do 6 misek o průměru 10 cm (jednorázové aluminiové či jiné ohnivzdorné).
2
V míse špičkami prstů propracujte mouku s máslem na drobenku, přidejte mandle i zbylý cukr a znovu propracujte.
3
Drobenku rozdělte na maliny a misky grilujte na přiklopeném grilu 20–25 minut, až drobenka zezlátne. Nechte mírně vychladnout a podávejte přímo v miskách s trochou zakysané smetany nebo šlehačky.
Něco navíc
Maliny můžete upéct i v troubě vyhřáté na 200 °C 20–25 minut.