0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené maliny s mandlovou drobenkou

Zapečené maliny s mandlovou drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené maliny s mandlovou drobenkou

4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2525 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 268 g
Tuky 128 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zakončete grilování sladkým ovocem zapečeným s křupavou drobenkou.

Suroviny

maliny 400 g
pomerančová kůra
z 1 biopomeranče
třtinový cukr 100 g
a 2 lžíce navíc
mouka pšeničná hladká 175 g
máslo 85 g
nasekané
mandle 100 g
nasekané
zakysaná smetana
nebo šlehačka

1 Promíchejte maliny se 2 lžícemi cukru a rozdělte je do 6 misek o průměru 10 cm (jednorázové aluminiové či jiné ohnivzdorné).

2 V míse špičkami prstů propracujte mouku s máslem na drobenku, přidejte mandle i zbylý cukr a znovu propracujte.

3 Drobenku rozdělte na maliny a misky grilujte na přiklopeném grilu 20–25 minut, až drobenka zezlátne. Nechte mírně vychladnout a podávejte přímo v miskách s trochou zakysané smetany nebo šlehačky.

Něco navíc
Maliny můžete upéct i v troubě vyhřáté na 200 °C 20–25 minut.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit