Smažené banány

Smažené banány

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1295 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 199 g
Tuky 35 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinovaně jednoduchý thajský dezert podávejte stylově s hůlkami.

Suroviny

rostlinný olej
na hluboké smažení
banány 4 ks
zralé, nejlépe baby banány, oloupané
med
lze nahradit karamelem, na zakápnutí
Na těstíčko
mouka pšeničná hladká 120 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 ČL
hnědý cukr 2 PL
sůl 0.25 ČL
kokos 25 g
strouhaný, + na poprášení
sezamová semínka 2 PL

Přísady na těstíčko promíchejte s 350 ml vlažné vody. Ve vhodné nádobě rozehřejte vyšší vrstvu oleje. Větší banány krájejte na kousky, menší jen rozkrojte. Namáčejte je v těstíčku a smažte dozlatova, měly by stačit tři až čtyři minuty. Nechte okapat přebytečný olej a podávejte, podle chuti poprášené kokosem, zakápnuté medem nebo karamelem.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit