Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou
Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

4.5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1197 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 102 g
Tuky 75 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste obměnit osvědčenou italskou trojkombinaci salátu caprese a mozzarellu tentokrát doplnit nektarinkami. Výsledek je fantastický, zvlášť když místo běžné mozzarelly použijete burratu s krémovým vnitřkem.

Suroviny

menší, natrhaná na kousky
středně zralé, vypeckované a nakrájené na půlky či čtvrtky
olej
neutrální chuti, na opékání, lze nahradit olivovým olejem
kůra nastrouhaná na nudličky, ideálně zesterem (škrabkou na citrusovou kůru) a vymačkaná šťáva
pár kapek, lze nahradit agávovým sirupem
olej z vlašských ořechů 3 PL
lze nahradit olejem z lískových oříšků nebo dobrým panenským olivovým olejem
červená, zbavená semínek a nakrájená natenko nebo nadrobno
sůl mořská
pepř růžový
čerstvě mletý
burrata 1 ks
natrhaná na kusy, lze nahradit dobrou čerstvou mozzarellou
máta
pár snítek, drobné lístky v celku, velké nakrájené natenko, lze nahradit meduňkou

Postup

1

Ciabattu opečte nasucho v troubě, na pánvi nebo pod grilem dozlatova a dokřupava. Pak ji odložte. (Ciabattu můžete také opéct na venkovním grilu.)

2

Rozehřejte grilovací pánev na silném ohni, nektarinky zlehka potřete olejem a položte na pánev jednou z řezných stran dolů. Ovoce opékejte na každém řezu (u čtvrtek) či straně (u polovin) asi 2 minuty, aby zezlátlo a vytvořily se na něm proužky od pánve. (Ovoce můžete opéct i na grilu.)

3

Na zálivku prošlehejte citronovou šťávu a med či agávový sirup podle chuti, 3 lžíce oleje, chilli papričku a trochu soli a růžového pepře.

4

Na servírovací talíř úhledně naskládejte opečené ovoce a burratu, posypte mátou a krutony, pokropte zálivkou a ozdobte citronovou kůrou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč