0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1197 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 102 g
Tuky 75 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste obměnit osvědčenou italskou trojkombinaci salátu caprese a mozzarellu tentokrát doplnit nektarinkami. Výsledek je fantastický, zvlášť když místo běžné mozzarelly použijete burratu s krémovým vnitřkem.

Suroviny

menší, natrhaná na kousky
nektarinka 4 ks
středně zralé, vypeckované a nakrájené na půlky či čtvrtky
olej
neutrální chuti, na opékání, lze nahradit olivovým olejem
citron 1 ks
kůra nastrouhaná na nudličky, ideálně zesterem (škrabkou na citrusovou kůru) a vymačkaná šťáva
med
pár kapek, lze nahradit agávovým sirupem
olej z vlašských ořechů 3 PL
lze nahradit olejem z lískových oříšků nebo dobrým panenským olivovým olejem
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semínek a nakrájená natenko nebo nadrobno
sůl mořská
pepř růžový
čerstvě mletý
burrata 1 ks
natrhaná na kusy, lze nahradit dobrou čerstvou mozzarellou
máta
pár snítek, drobné lístky v celku, velké nakrájené natenko, lze nahradit meduňkou

1 Ciabattu opečte nasucho v troubě, na pánvi nebo pod grilem dozlatova a dokřupava. Pak ji odložte. (Ciabattu můžete také opéct na venkovním grilu.)

2 Rozehřejte grilovací pánev na silném ohni, nektarinky zlehka potřete olejem a položte na pánev jednou z řezných stran dolů. Ovoce opékejte na každém řezu (u čtvrtek) či straně (u polovin) asi 2 minuty, aby zezlátlo a vytvořily se na něm proužky od pánve. (Ovoce můžete opéct i na grilu.)

3 Na zálivku prošlehejte citronovou šťávu a med či agávový sirup podle chuti, 3 lžíce oleje, chilli papričku a trochu soli a růžového pepře.

4 Na servírovací talíř úhledně naskládejte opečené ovoce a burratu, posypte mátou a krutony, pokropte zálivkou a ozdobte citronovou kůrou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč