Zkuste obměnit osvědčenou italskou trojkombinaci salátu caprese a mozzarellu tentokrát doplnit nektarinkami. Výsledek je fantastický, zvlášť když místo běžné mozzarelly použijete burratu s krémovým vnitřkem.
Suroviny
Postup
Ciabattu opečte nasucho v troubě, na pánvi nebo pod grilem dozlatova a dokřupava. Pak ji odložte. (Ciabattu můžete také opéct na venkovním grilu.)
Rozehřejte grilovací pánev na silném ohni, nektarinky zlehka potřete olejem a položte na pánev jednou z řezných stran dolů. Ovoce opékejte na každém řezu (u čtvrtek) či straně (u polovin) asi 2 minuty, aby zezlátlo a vytvořily se na něm proužky od pánve. (Ovoce můžete opéct i na grilu.)
Na zálivku prošlehejte citronovou šťávu a med či agávový sirup podle chuti, 3 lžíce oleje, chilli papričku a trochu soli a růžového pepře.
Na servírovací talíř úhledně naskládejte opečené ovoce a burratu, posypte mátou a krutony, pokropte zálivkou a ozdobte citronovou kůrou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů)