Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1197 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 102 g
Tuky 75 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zkuste obměnit osvědčenou italskou trojkombinaci salátu caprese a mozzarellu tentokrát doplnit nektarinkami. Výsledek je fantastický, zvlášť když místo běžné mozzarelly použijete burratu s krémovým vnitřkem.

Suroviny

ciabatta 1 ks
menší, natrhaná na kousky
nektarinky 4 ks
středně zralé, vypeckované a nakrájené na půlky či čtvrtky
olej
neutrální chuti, na opékání, lze nahradit olivovým olejem
citron 1 ks
kůra nastrouhaná na nudličky, ideálně zesterem (škrabkou na citrusovou kůru) a vymačkaná šťáva
med
pár kapek, lze nahradit agávovým sirupem
olej z vlašských ořechů 3 PL
lze nahradit olejem z lískových oříšků nebo dobrým panenským olivovým olejem
chilli paprička 1 ks
červená, zbavená semínek a nakrájená natenko nebo nadrobno
sůl mořská
pepř růžový
čerstvě mletý
burrata 1 ks
natrhaná na kusy, lze nahradit dobrou čerstvou mozzarellou
máta
pár snítek, drobné lístky v celku, velké nakrájené natenko, lze nahradit meduňkou

1 Ciabattu opečte nasucho v troubě, na pánvi nebo pod grilem dozlatova a dokřupava. Pak ji odložte. (Ciabattu můžete také opéct na venkovním grilu.)

2 Rozehřejte grilovací pánev na silném ohni, nektarinky zlehka potřete olejem a položte na pánev jednou z řezných stran dolů. Ovoce opékejte na každém řezu (u čtvrtek) či straně (u polovin) asi 2 minuty, aby zezlátlo a vytvořily se na něm proužky od pánve. (Ovoce můžete opéct i na grilu.)

3 Na zálivku prošlehejte citronovou šťávu a med či agávový sirup podle chuti, 3 lžíce oleje, chilli papričku a trochu soli a růžového pepře.

4 Na servírovací talíř úhledně naskládejte opečené ovoce a burratu, posypte mátou a krutony, pokropte zálivkou a ozdobte citronovou kůrou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit