0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované zelí se zálivkou, medem a semínky

Grilované zelí se zálivkou, medem a semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Grilované zelí se zálivkou, medem a semínky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1228 kcal
Bílkoviny 1 g
Sacharidy 0 g
Tuky 125 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo, které vás zaručeně překvapí! Už jste totiž někdy grilovali... zelí? Pokud ne, musíte to napravit, protože, věřte nám, něco tak neočekávaně dobrého jste dlouho nejedli. Možná nikdy. I nás grilované zelí zaskočilo a nadchlo natolik, že jsem vám ho vyfotili na mobil přímo na grilovačce. Pro tentokrát tedy omluvte nestylizovanou fotku, časem dáme zelí určitě stylovější fazonu.

Suroviny

zelí 1 hlávka
ranné
sůl
olivový olej 3 PL
Na zálivku a posypání
vinný ocet bílý 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej 6 PL
javorový sirup
pažitka
nasekaná
semínka
směs – slunečnice, dýně, len, sezam...

Postup

1

Zelí nakrájejte na šestiny až osminy, je vždy třeba, aby na daném díle zůstal kus košťálu a zelí drželo pohromadě. Dobře osolte a vetřete olej – dejte pozor, aby se zelí nerozpadlo. Vložte na rozehřátý gril a grilujte cca 7 minut z jedné strany, pak opatrně obraťte a grilujte cca 5 minut z druhé.

2

Zatímco se zelí griluje, připravte zálivku. V octu míchejte sůl do rozpuštění. Přidejte pepř a hořčici, promíchejte, pak vešlehejte olivový olej, podle chuti dolaďte javorovým sirupem. Vmíchejte nasekanou pažitku.

3

Grilované zelí pokapejte trochou javorového sirupu, polijte zálivkou a posypte směsí semínek.

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč