Recepty se zelím
Zelí je superzelenina s řadou prospěšných látek, která má mnohostranné využití v kuchyni. Dá se chroupat syrové, dusit, vařit, zapékat, restovat nebo kvasit Skvélé je jako příloha k tučnému masu. Z kysaného i čerstvého zelí připravíte skvělou polévku i salát. Své místo najde i v některých koláčích. Ze zelných listů můžete přirpavit závitky, plnit je masem či obilovinami. Navíc je v našich zeměpisných šířkách běžně dostupné a levné.
...
- Během 4 tisíc let lidstvo vyšlechtilo zelí – spolu s další košťálovou zeleninou – z brukve.
- Zelí tvoří důležitou součást české, německé, polské, ruská či ukrajinské kuchyně.
- Kysané i čerstvé zelí jsou významnými zdroji vitaminu C.
- Zelňačka, kyselica neboli kapustnica platí ve středo- a východoevropské kuchyni za tradiční polévku.
Mohlo by se vám líbit:
Celý popis