Horké brandy s marmeládou

Horké brandy s marmeládou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 251 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 20 g
Tuky 0 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodnou příchuť dodáte horkému nápoji snadno – lžící dobré pomerančové marmelády.

Suroviny

brandy 75 ml
rozinky 1 PL
pomerančová marmeláda 1 PL
pomerančová kůra
z jednoho biopomeranče, nastrouhaná zesterem
citronová kůra
z jednoho biocitronu, nastrouhaná zesterem

1 V rendlíku zvolna zahřívejte brandy, rozinky a marmeládu, dokud se marmeláda nerozpustí. Směs se nesmí vařit, aby nevyprchal alkohol. Rozdělte ji do 2 sklenek a ozdobte citrusovou kůrou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit