Někdy se mu říká jen zkráceně chai, což je anglický přepis hindského termínu pro čaj. Jeden malý šálek této kořeněné lahody vám ihned prohřeje i tělo zkřehlé na kost!
Suroviny
skořice
½
svitku
kardamom
4
tobolky
rozlomené
hřebíček
4
ks
badyán
½
ks
zázvor (čerstvý)
2
plátky
čaj
2
ČL
sypaný černý čaj
mléko
500
ml
plnotučné
med
4
PL
nebo podle chuti
1 V rendlíku přiveďte na středním plameni k varu 500ml vody s kořením a zázvorem. Vypněte a nechte 15 minut stát. Poté přiveďte znovu k varu a vsypte čaj. Zase vypněte a nechte 3–5 minut louhovat podle toho, jak silný čaj máte rádi. Přeceďte a vmíchejte mléko a med podle chuti. Krátce zahřejte a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Ke koření můžete přidat 1 vanilkový lusk, který vám zbyl po vyškrábnutí semínek třeba při přípravě cukroví či dezertu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké nápoje, které vám rozproudí krev(12 receptů)
- 20 nápojů pro zahřátí(20 receptů)
- 9x horký nápoj bez alkoholu(9 receptů)