
Masala chai
Někdy se mu říká jen zkráceně chai, což je anglický přepis hindského termínu pro čaj. Jeden malý šálek této kořeněné lahody vám ihned prohřeje i tělo zkřehlé na kost!
Vydání: 2014/1
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-5 osob
Ingredience
- 1/2 svitku skořice
- 4 tobolky kardamomu, rozlomené
- 4 hřebíčky
- 1/2 hvězdičky badyánu
- 2 silné plátky čerstvého zázvoru
- 2 zarovnané lžičky sypaného černého čaje
- 500 ml plnotučného mléka
- 4 lžíce medu nebo podle chuti
Příprava jídla
V rendlíku přiveďte na středním plameni k varu 500ml vody s kořením a zázvorem. Vypněte a nechte 15 minut stát. Poté přiveďte znovu k varu a vsypte čaj. Zase vypněte a nechte 3–5 minut louhovat podle toho, jak silný čaj máte rádi. Přeceďte a vmíchejte mléko a med podle chuti. Krátce zahřejte a podávejte.
NĚCO NAVÍC Ke koření můžete přidat 1 vanilkový lusk, který vám zbyl po vyškrábnutí semínek třeba při přípravě cukroví či dezertu.
Přidat komentář