Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masala chai
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 29
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2397 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 383 g
Tuky 79 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdy se mu říká jen zkráceně chai, což je anglický přepis hindského termínu pro čaj. Jeden malý šálek této kořeněné lahody vám ihned prohřeje i tělo zkřehlé na kost! Uvidíte, že chai masala se brzy zabydlí i u vás.

Suroviny

skořice ½ svitku
kardamom 4 tobolky
rozlomené
badyán ½ hvězdičky
zázvor (čerstvý) 2 plátky
čaj 2 ČL
sypaný černý čaj
mléko 500 ml
plnotučné
med 4 PL
nebo podle chuti

Postup

1

V rendlíku přiveďte na středním plameni k varu 500 ml vody s kořením a zázvorem. Vypněte a nechte 15 minut stát. Poté přiveďte znovu k varu a vsypte čaj. Zase vypněte a nechte 3–5 minut louhovat podle toho, jak silný čaj máte rádi. Přeceďte a vmíchejte mléko a podle chuti doslaďte medem. Krátce zahřejte a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Ke koření můžete přidat 1 vanilkový lusk, který vám zbyl po vyškrábnutí semínek třeba při přípravě cukroví či dezertu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...