Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Voňavý vinný punč
Voňavý vinný punč
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Voňavý vinný punč

4.2/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10765 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 1646 g
Tuky 306 g
Vláknina 547 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený nápoj vylepšete zázvorem, pomerančem a pomerančovým likérem – ten jej posune do nebeských výšin.

Suroviny

silné proužky kůry biopomeranče
z jednoho biocitronu, na širší proužky
třtinový cukr 3 PL
skořice 1 svitek
+ další na ozdobení
zázvor (čerstvý) 15 g
oloupaný, na plátky
pomerančový likér 2 PL
např. Cointreau či Grand marnier
na ozdobení, oloupaný (i bílá slupka) a vykrájená filátka

Postup

1

Zapíchněte 3 hřebíčky do každého proužku pomerančové kůry. Dejte je do hrnce spolu s červeným vínem, citronovou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí, zázvorem a pomerančovým likérem. Přiveďte těsně pod bod varu a zahřívejte 15 minut. Směs se nesmí vařit, aby se neodpařil alkohol.

2

Podávejte doplněné filátky pomeranče a svitky skořice.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Komentáře

17.01.2015 08:52

vynikající - ochutnal jsem všechny nápoje - mám asi 2 promile a přibral jsem 2 kila..........

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...