Voňavý vinný punč

Voňavý vinný punč

3.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10765 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 1646 g
Tuky 306 g
Vláknina 547 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený nápoj vylepšete zázvorem, pomerančem a pomerančovým likérem – ten jej posune do nebeských výšin.

Suroviny

hřebíček 18 ks
pomerančová kůra 6 ks
silné proužky kůry biopomeranče
víno červené 1 l
citronová kůra
z jednoho biocitronu, na širší proužky
třtinový cukr 3 PL
skořice 1 svitek
+ další na ozdobení
zázvor (čerstvý) 15 g
oloupaný, na plátky
pomerančový likér 2 PL
např. Cointreau či Grand marnier
pomeranč 1 ks
na ozdobení, oloupaný (i bílá slupka) a vykrájená filátka

1 Zapíchněte 3 hřebíčky do každého proužku pomerančové kůry. Dejte je do hrnce spolu s červeným vínem, citronovou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí, zázvorem a pomerančovým likérem. Přiveďte těsně pod bod varu a zahřívejte 15 minut. Směs se nesmí vařit, aby se neodpařil alkohol.

2 Podávejte doplněné filátky pomeranče a svitky skořice. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit