Voňavý vinný punč

Voňavý vinný punč

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8895 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 1258 g
Tuky 308 g
Vláknina 596 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený nápoj vylepšete zázvorem, pomerančem a pomerančovým likérem – ten jej posune do nebeských výšin.

Související recepty

Masala chai

Někdy se mu říká jen zkráceně chai, což je anglick...

Suroviny

hřebíček 18 ks
6 ks
proužek z kůry biopomeranče
víno červené 1 l
citronová kůra
z jednoho biocitronu, na širší proužky
třtinový cukr 3 PL
skořice 1 ks
zázvor (čerstvý) 15 g
oloupaný, na plátky
pomerančový likér 2 PL
např. cointreau či grand marnier
pomeranč 1 ks
na ozdobení, vyfiletovaný

1 Zapíchněte 3 hřebíčky do každého proužku pomerančové kůry. Dejte je do hrnce spolu s červeným vínem, citronovou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí, zázvorem a pomerančovým likérem. Přiveďte těsně pod bod varu a zahřívejte 15 minut. Směs se nesmí vařit, aby se neodpařil alkohol.

2 Podávejte doplněné filátky pomeranče a svitky skořice. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Komentáře

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit