Oblíbený nápoj vylepšete zázvorem, pomerančem a pomerančovým likérem – ten jej posune do nebeských výšin.
Suroviny
hřebíček
18
ks
pomerančová kůra
6
ks
silné proužky kůry biopomeranče
víno červené
1
l
z jednoho biocitronu, na širší proužky
třtinový cukr
3
PL
skořice
1
svitek
+ další na ozdobení
zázvor (čerstvý)
15
g
oloupaný, na plátky
pomerančový likér
2
PL
např. Cointreau či Grand marnier
pomeranč
1
ks
na ozdobení, oloupaný (i bílá slupka) a vykrájená filátka
Postup
1
Zapíchněte 3 hřebíčky do každého proužku pomerančové kůry. Dejte je do hrnce spolu s červeným vínem, citronovou kůrou, třtinovým cukrem, skořicí, zázvorem a pomerančovým likérem. Přiveďte těsně pod bod varu a zahřívejte 15 minut. Směs se nesmí vařit, aby se neodpařil alkohol.
2
Podávejte doplněné filátky pomeranče a svitky skořice.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké nápoje, které vám rozproudí krev(12 receptů )
- 20 nápojů pro zahřátí(20 receptů )
- 15 receptů na lahodné punče, které vás zahřejí(15 receptů )
- Punč: Připravte si nejstarší koktejl na světě na 12 způsobů! Na vánoční večírek i doma k televizi(12 receptů )
Komentáře
vynikající - ochutnal jsem všechny nápoje - mám asi 2 promile a přibral jsem 2 kila..........