Kokosová horká čokoláda s marshmallows

Kokosová horká čokoláda s marshmallows

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 744 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 56 g
Tuky 50 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jak správně poznamenala naše redaktorka Stáňa Moravcová ml.: Tenhle drink si dáte k snídani a pak už zvládnete jen celý den ležet na gauči a dívat se na pohádky. Nádhera!

Suroviny

kokosové mléko 2 ks
á 400 ml
1 ks
konzerva slazeného kondenzovaného mléka
vanilkový extrakt 1 ČL
1 ČL
kokosové aroma lze vynechat
sůl 1 špetka
tmavá čokoláda 115 g
nasekaná
kakao 12.5 g
holandského typu
kokos strouhaný
na ozdobení
kokosové lupínky
na ozdobení
smetana ke šlehání
na ozdobení
malá marshmallows na ozdobení

1 Troubu rozehřejte na 100 °C. Na mírném plameni v hrnci vhodném do trouby promíchejte kokosové a kondenzované mléko a vanilkový a kokosový extrakt. Vmíchejte špetku soli, čokoládu a kakao. Přiklopte dobře těsnící poklicí a dejte do vyhřáté trouby na 2 hodiny pomalu péct. Každých 15 minut zamíchejte.

2 V nepřilnavé pánvi na malém plameni za stálého míchání pražte nasucho 5–6 minut kokos dozlatova. Nechte vychladnout. Před podáváním potřete okraje hrnků něčím lepkavým (medem, polevou) a obalte v praženém kokosu.

3 Nalijte do hrnků horkou čokoládu, ozdobte šlehačkou, posypte marshmallows a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit