Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kokosová horká čokoláda s marshmallows

Kokosová horká čokoláda s marshmallows

4.8/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1066 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 110 g
Tuky 57 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak správně poznamenala naše redaktorka Stáňa Moravcová ml.: Tenhle drink si dáte k snídani, a pak už zvládnete jen celý den ležet na gauči a dívat se na pohádky. Nádhera!

Související recepty

Suroviny

à 400 ml
slazené, konzerva
vanilkový extrakt 1 ČL
aroma 1 ČL
kokosové, lze vynechat
sůl 1 špetka
tmavá čokoláda 115 g
nasekaná
na ozdobení
kokos plátky
na ozdobení
ušlehaná, na ozdobení
marshmallows
malé, na ozdobení, prodává např. Candy Store

Postup

1

Troubu rozehřejte na 100 °C. Na mírném plameni v hrnci vhodném do trouby promíchejte kokosové a kondenzované mléko a vanilkový a kokosový extrakt.

2

Vmíchejte špetku soli, čokoládu a kakao. Přiklopte dobře těsnící poklicí a dejte do vyhřáté trouby na 2 hodiny pomalu péct. Každých 15 minut zamíchejte.

3

V nepřilnavé pánvi na malém plameni za stálého míchání pražte nasucho 5–6 minut kokos dozlatova. Nechte vychladnout. Před podáváním potřete okraje hrnků něčím lepkavým (medem, polevou) a obalte v praženém kokosu.

4

Nalijte do hrnků horkou čokoládu, ozdobte šlehačkou, posypte marshmallows a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...