Kokosová horká čokoláda s marshmallows

Kokosová horká čokoláda s marshmallows

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1066 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 110 g
Tuky 57 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak správně poznamenala naše redaktorka Stáňa Moravcová ml.: Tenhle drink si dáte k snídani, a pak už zvládnete jen celý den ležet na gauči a dívat se na pohádky. Nádhera!

Suroviny

kokosové mléko 2 ks
à 400 ml
kondenzované mléko 1 ks
slazené, konzerva
vanilkový extrakt 1 ČL
aroma 1 ČL
kokosové, lze vynechat
sůl 1 špetka
tmavá čokoláda 115 g
nasekaná
kakao holandského typu 12.5 g
kokos strouhaný
na ozdobení
kokosové lupínky
na ozdobení
smetana ke šlehání
ušlehaná, na ozdobení
marshmallows
malé, na ozdobení, prodává např. Candy Store

1 Troubu rozehřejte na 100 °C. Na mírném plameni v hrnci vhodném do trouby promíchejte kokosové a kondenzované mléko a vanilkový a kokosový extrakt. Vmíchejte špetku soli, čokoládu a kakao. Přiklopte dobře těsnící poklicí a dejte do vyhřáté trouby na 2 hodiny pomalu péct. Každých 15 minut zamíchejte.

2 V nepřilnavé pánvi na malém plameni za stálého míchání pražte nasucho 5–6 minut kokos dozlatova. Nechte vychladnout. Před podáváním potřete okraje hrnků něčím lepkavým (medem, polevou) a obalte v praženém kokosu.

3 Nalijte do hrnků horkou čokoládu, ozdobte šlehačkou, posypte marshmallows a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit