
Máslový grog
Americká rumová specialita zahřívala nejen první kolonisty. Vzpomeňte si na ně, až bude za okny řádit metelice.
Vydání: 2014/1
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 115 g másla, změklého
- 170 g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 zarovnané lžičky mleté skořice
- 1/4 zarovnané lžičky mletého hřebíčku
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 1/4 zarovnané lžičky mletého nového koření
- zhruba 600 ml kvalitního tmavého rumu
- šlehačka k podávání
Příprava jídla
1 V misce utřete máslo, cukr, vanilkový extrakt a koření. (Lze připravit až 3 týdny předem a dobře zabalené uchovat v chladničce nebo v mrazáku. Před přípravou nechte povolit při pokojové teplotě.)
2 V rychlovarné konvici dejte vařit vodu – budete potřebovat 125 ml na 1 drink. Nahřejte žáruvzdorné skleničky pod horkou tekoucí vodou, aby nepraskly. Do každé vlijte 125 ml vroucí vody a 60 ml rumu. Přidejte 1 lžíci kořeněného másla a míchejte, až se rozpustí. Ozdobte malým kopečkem šlehačky.
Přidat komentář