Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 10 minut Velmi snadné pro 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2838 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 173 g
Tuky 96 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Americká rumová specialita zahřívala nejen první kolonisty. Vzpomeňte si na ně, až bude za okny řádit metelice.

Suroviny

máslo 115 g
změklé
třtinový cukr 170 g
vanilkový extrakt 1 ČL
skořice 0.5 ČL
hřebíček 0.25 ČL
muškátový oříšek 1 špetka
strouhaný
0.25 ČL
mlété nové koření
rum 600 ml
kvalitní
smetana ke šlehání
k podávání

1 V misce utřete máslo, cukr, vanilkový extrakt a koření. (Lze připravit až 3 týdny předem a dobře zabalené uchovat v chladničce nebo v mrazáku. Před přípravou nechte povolit při pokojové teplotě.)

2 V rychlovarné konvici dejte vařit vodu – budete potřebovat 125 ml na 1 drink. Nahřejte žáruvzdorné skleničky pod horkou tekoucí vodou, aby nepraskly. Do každé vlijte 125 ml vroucí vody a 60 ml rumu. Přidejte 1 lžíci kořeněného másla a míchejte, až se rozpustí. Ozdobte malým kopečkem šlehačky.
 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit