Americká rumová specialita zahřívala nejen první kolonisty. Vzpomeňte si na ně, až bude za okny řádit metelice.
Suroviny
máslo
115
g
změklé
třtinový cukr
170
g
vanilkový extrakt
1
ČL
skořice
½
ČL
mletá
hřebíček
¼
ČL
mletý
muškátový oříšek
1
špetka
strouhaný
nové koření
¼
ČL
mleté
rum
600
ml
tmavý
ušlehaná k podávání
Postup
1
V misce utřete máslo, cukr, vanilkový extrakt a koření. (Lze připravit až 3 týdny předem a dobře zabalené uchovat v chladničce nebo v mrazáku. Před přípravou nechte povolit při pokojové teplotě.)
2
V rychlovarné konvici dejte vařit vodu – budete potřebovat 125 ml na 1 drink. Nahřejte žáruvzdorné skleničky pod horkou tekoucí vodou, aby nepraskly. Do každé vlijte 125 ml vroucí vody a 60 ml rumu. Přidejte 1 lžíci kořeněného másla a míchejte, až se rozpustí. Ozdobte malým kopečkem šlehačky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké nápoje, které vám rozproudí krev(12 receptů )
- 20 nápojů pro zahřátí(20 receptů )