0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Horký těstovinový salát

Horký těstovinový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Horký těstovinový salát

4.3 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 175 g
Tuky 73 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte zásoby ze spižírny!

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké, silnejší - např. penne
majonéza 4 PL
citronová štáva
z 1/2 citronu
tuňák (konzerva) 200 g
v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě + 1 lžíce olivového oleje
paprika červená 2 ks
rozpůlená, zbavená semen i žeber a nakrájená na tenké proužky
cibule červená 1 ks
oloupaná, rozpůlená a nakrájená na tenká kolečka
rukola 1 hrst

1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím majonézu v míse prošlehejte s citronovou šťávou a lžící olivového oleje z tuňáka. Zbylý olej sceďte a rybu rozdělte vidličkou na vločky, přidejte do mísy a promíchejte. Tuňáka ve vlastní šťávě slijte a s majonézou a citronovou šťávou prošlehejte lžíci oleje.

2 Těstoviny sceďte a přimíchejte k tuňákovi spolu s pokrájenými červenými paprikami a cibulí. Těsně před podáváním vše posypte zelenými lístky.

Zkuste to s pestrou rýží
Čtvrt kila dlouhozrnné rýže povařte asi třináct minut, potom k ní přimíchejte pořádnou hrst mraženého hrášku a vařte ještě dvě minuty. Pak už postupujte jako u těstovin, jen papriku a cibuli pokrájejte na drobné kostičky. Rýži s hráškem sceďte a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Podávejte posypané zelenými lístky.

Mražením ke zdraví 
Mražená zelenina si zachovává skvělé nutriční hodnoty a přitom je cenově dostupná. Například mražený hrášek mívá vyšší obsah vitaminu C než čerstvý, protože je okamžitě zpracován, a nedochází tedy ke ztrátám vitaminu při přepravě a skladování.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit