Využijte zásoby ze spižírny!
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím majonézu v míse prošlehejte s citronovou šťávou a lžící olivového oleje z tuňáka.
Zbylý olej sceďte a rybu rozdělte vidličkou na vločky, přidejte do mísy a promíchejte.
Tuňáka ve vlastní šťávě slijte a s majonézou a citronovou šťávou prošlehejte lžíci oleje.
Těstoviny sceďte a přimíchejte k tuňákovi spolu s pokrájenými červenými paprikami a cibulí. Těsně před podáváním vše posypte zelenými lístky.
Zkuste to s pestrou rýží
Čtvrt kila dlouhozrnné rýže povařte asi třináct minut, potom k ní přimíchejte pořádnou hrst mraženého hrášku a vařte ještě dvě minuty. Pak už postupujte jako u těstovin, jen papriku a cibuli pokrájejte na drobné kostičky. Rýži s hráškem sceďte a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Podávejte posypané zelenými lístky.
Mražením ke zdraví
Mražená zelenina si zachovává skvělé nutriční hodnoty a přitom je cenově dostupná. Například mražený hrášek mívá vyšší obsah vitaminu C než čerstvý, protože je okamžitě zpracován, a nedochází tedy ke ztrátám vitaminu při přepravě a skladování.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zdravě a lehce: 40 skvělých salátů na každý den(40 receptů )
- Lehké těstovinové saláty: 11 skvělých receptů(11 receptů )