0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Horký těstovinový salát

Horký těstovinový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Horký těstovinový salát

4.4 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 175 g
Tuky 73 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte zásoby ze spižírny!

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké, silnejší - např. penne
majonéza 4 PL
citronová šťáva
z 1/2 citronu
tuňák (konzerva) 200 g
v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě + 1 lžíce olivového oleje
paprika červená 2 ks
rozpůlená, zbavená semen i žeber a nakrájená na tenké proužky
cibule červená 1 ks
oloupaná, rozpůlená a nakrájená na tenká kolečka
rukola 1 hrst

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím majonézu v míse prošlehejte s citronovou šťávou a lžící olivového oleje z tuňáka.

2

Zbylý olej sceďte a rybu rozdělte vidličkou na vločky, přidejte do mísy a promíchejte.

3

Tuňáka ve vlastní šťávě slijte a s majonézou a citronovou šťávou prošlehejte lžíci oleje.

4

Těstoviny sceďte a přimíchejte k tuňákovi spolu s pokrájenými červenými paprikami a cibulí. Těsně před podáváním vše posypte zelenými lístky.

Zkuste to s pestrou rýží
Čtvrt kila dlouhozrnné rýže povařte asi třináct minut, potom k ní přimíchejte pořádnou hrst mraženého hrášku a vařte ještě dvě minuty. Pak už postupujte jako u těstovin, jen papriku a cibuli pokrájejte na drobné kostičky. Rýži s hráškem sceďte a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Podávejte posypané zelenými lístky.

Mražením ke zdraví 
Mražená zelenina si zachovává skvělé nutriční hodnoty a přitom je cenově dostupná. Například mražený hrášek mívá vyšší obsah vitaminu C než čerstvý, protože je okamžitě zpracován, a nedochází tedy ke ztrátám vitaminu při přepravě a skladování.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč