Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horký těstovinový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Horký těstovinový salát

4.5/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1765 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 175 g
Tuky 73 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte zásoby ze spižírny!

Související recepty

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké, silnejší - např. penne
majonéza 4 PL
z 1/2 citronu
tuňák (konzerva) 200 g
v olivovém oleji nebo ve vlastní šťávě + 1 lžíce olivového oleje
rozpůlená, zbavená semen i žeber a nakrájená na tenké proužky
oloupaná, rozpůlená a nakrájená na tenká kolečka
rukola 1 hrst

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím majonézu v míse prošlehejte s citronovou šťávou a lžící olivového oleje z tuňáka.

2

Zbylý olej sceďte a rybu rozdělte vidličkou na vločky, přidejte do mísy a promíchejte.

3

Tuňáka ve vlastní šťávě slijte a s majonézou a citronovou šťávou prošlehejte lžíci oleje.

4

Těstoviny sceďte a přimíchejte k tuňákovi spolu s pokrájenými červenými paprikami a cibulí. Těsně před podáváním vše posypte zelenými lístky.

Zkuste to s pestrou rýží
Čtvrt kila dlouhozrnné rýže povařte asi třináct minut, potom k ní přimíchejte pořádnou hrst mraženého hrášku a vařte ještě dvě minuty. Pak už postupujte jako u těstovin, jen papriku a cibuli pokrájejte na drobné kostičky. Rýži s hráškem sceďte a promíchejte s ostatními ingrediencemi. Podávejte posypané zelenými lístky.

Mražením ke zdraví 
Mražená zelenina si zachovává skvělé nutriční hodnoty a přitom je cenově dostupná. Například mražený hrášek mívá vyšší obsah vitaminu C než čerstvý, protože je okamžitě zpracován, a nedochází tedy ke ztrátám vitaminu při přepravě a skladování.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Apetit magazín