0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový těstovinový salát

Krémový těstovinový salát

3.8 / 5. Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1524 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 178 g
Tuky 64 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný oběd si připravte předem, ráno jen popadnete krabičku a v poledne si skvěle pochutnáte.

Suroviny

těstoviny 250 g
farfalle
majonéza 3 PL
citronová štáva 1 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
konzervovaná kukuřice 300 g
ve slaném nálevu, scezená
chilli paprička 0.5 ks
čerstvá, červená zbavená semen, nasekaná
mrkev 1 ks
nastrouhaná nahrubo
rajčata cherry 125 g
přepůlená

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte a propláchněte studenou vodou.

2

V míse smíchejte okapané těstoviny, majonézu, citronovou šťávu a osolte a opepřete podle chuti. Přidejte ostatní přísady a opatrně promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Můžete přidat i nadrobno nakrájenou červenou cibuli, scezené fazole ve slaném nálevu nebo třeba konzervovaného tuňáka. Pro malé děti lze naopak vynechat chilli.

Související články

Tři tipy na letní těstovinový salát
  • Zajímavosti

Tři tipy na letní těstovinový salát

Máte chuť na těstovinový salát? Zkuste náš řecký, tuňákový nebo lahůdkový s pršutem! Těstovinové saláty se těší oblibě zejména v létě. Mají stovky variant, jsou lehké a hotové za pár minut. ...
AD
6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé
  • Zajímavosti

6 důvodů, proč jsou italské těstoviny zdravé

1.     Těstoviny jsou jednoduchým jídlem Těstoviny jsou jednoduchou poživatinou vyrobenou z tvrdé pšenice – semoliny – a vody. Semolina pochází z vnitřku pšeničného zrna a je jedinou surovinou na jejich výrobu. Kvalita...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit