Nebudeme tvrdit, že pečené houby věrně napodobí chuť masa z rožně. Určitě však potvrdí pravidlo, že dobře ochucená náplň v pečivu nikdy nezklame!
Suroviny
1 Rozehřejte troubu na 200°C. Nízký plech vyložte pečicím papírem. Nakrájené houby a cibuli promíchejte v míse se 3 lžícemi oleje, vším kořením, solí a pepřem. Vsypte v jedné vrstvě na plech, tak, aby se houby pekly, ale nedusily. Pečte v troubě dozlatova, zhruba 20 minut. V posledních 5 minutách pečení vložte na mřížku trouby pita chleby a nechte je prohřát.
2 Zatímco se houby pečou, promíchejte v míse 2 zbývající lžičky oleje s citronovou šťávou a osolte. Přidejte nakrouhané zelí, pomačkejte a dobře promíchejte. Jogurt smíchejte se solí, česnekem a jemně nasekanou mátou. Dochuťte citronovou šťávou.
3 Teplé pita chleby rozřízněte a udělejte v nich kapsy. Vnitřní strany potřete lehkou vrstvou hummusu, pokapejte jogurtovou omáčkou a naplňte kořeněnými opečenými houbami a ochuceným zelím. Podávejte se zbylou jogurtovou omáčkou.