Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbový gyros
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1960 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 239 g
Tuky 64 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebudeme tvrdit, že pečené houby věrně napodobí chuť masa z rožně. Určitě však potvrdí pravidlo, že dobře ochucená náplň v pečivu nikdy nezklame!

Suroviny

žampiony portobello 800 g
nakrájené na 1 cm silné plátky
střední, nakrájená na klínky
olivový olej 3 PL
+ 2 lžičky navíc
římský kmín 1 ČL
mletý
koriandr mletý ¾ ČL
paprika mletá uzená ½ ČL
mletá
česnek sušený ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
najemno
hotový, na potření
Na jogurtovou omáčku
sůl
česnek ¼ stroužku
prolisovaná
máta
pár snítek, lístky nasekané

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Nízký plech vyložte pečicím papírem. Nakrájené houby a cibuli promíchejte v míse se 3 lžícemi oleje, vším kořením, solí a pepřem. Vsypte v jedné vrstvě na plech, tak, aby se houby pekly, ale nedusily. Pečte v troubě dozlatova, zhruba 20 minut. V posledních 5 minutách pečení vložte na mřížku trouby pita chleby a nechte je prohřát.

2 Zatímco se houby pečou, promíchejte v míse 2 zbývající lžičky oleje s citronovou šťávou a osolte. Přidejte nakrouhané zelí, pomačkejte a dobře promíchejte. Jogurt smíchejte se solí, česnekem a jemně nasekanou mátou. Dochuťte citronovou šťávou.

3 Teplé pita chleby rozřízněte a udělejte v nich kapsy. Vnitřní strany potřete lehkou vrstvou hummusu, pokapejte jogurtovou omáčkou a naplňte kořeněnými opečenými houbami a ochuceným zelím. Podávejte se zbylou jogurtovou omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč