Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbový gyros

Nebudeme tvrdit, že pečené houby věrně napodobí chuť masa z rožně. Určitě však potvrdí pravidlo, že dobře ochucená náplň v pečivu nikdy nezklame!

Vydání: 2020/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Sendvič

Ingredience

    • 800 g žampionů portobello, nakrájených na 1 cm silné plátky
    • 1 střední červená cibule, nakrájená na klínky
    • 3 lžíce + 2 lžičky olivového oleje
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 3/4 lžičky mletého koriandru
    • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
    • 1/2 lžičky mleté kurkumy
    • 1/2 lžičky granulovaného česneku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 chleby pita
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1/4 červeného zelí, najemno
    • hotový hummus na potření

    NA JOGURTOVOU OMÁČKU

    • 1 kelímek řeckého jogurtu
    • sůl
    • 1/4 stroužku česneku, prolisovaná
    • pár snítek nasekané máty
    • citronová šťáva

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 200°C. Nízký plech vyložte pečicím papírem. Nakrájené houby a cibuli promíchejte v míse se 3 lžícemi oleje, vším kořením, solí a pepřem. Vsypte v jedné vrstvě na plech, tak, aby se houby pekly, ale nedusily. Pečte v troubě dozlatova, zhruba 20 minut. V posledních 5 minutách pečení vložte na mřížku trouby pita chleby a nechte je prohřát.

2 Zatímco se houby pečou, promíchejte v míse 2 zbývající lžičky oleje s citronovou šťávou a osolte. Přidejte nakrouhané zelí, pomačkejte a dobře promíchejte. Jogurt smíchejte se solí, česnekem a jemně nasekanou mátou. Dochuťte citronovou šťávou.

3 Teplé pita chleby rozřízněte a udělejte v nich kapsy. Vnitřní strany potřete lehkou vrstvou hummusu, pokapejte jogurtovou omáčkou a naplňte kořeněnými opečenými houbami a ochuceným zelím. Podávejte se zbylou jogurtovou omáčkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní nudlová polévka

Zapečené těstoviny s vepřovým masem a fenyklem

Miska s uzeným lososem

Lepkavá BBQ křídla

Přidat komentář