Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí carpaccio s nakládanými citrony a kapary

Famózní italský vynález nadchne i vás!

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 500 g hovězí svíčkové, v celku
    • vločková sůl a čerstvě drcený černý pepř
    • 50 ml panenského olivového oleje
    • 1 lžíce kaparů naložených v soli, propláchnutých a okapaných
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžíce nasekaných nakládaných citronů (viz Něco navíc)
    • hrst lístků hladkolisté patrželky nebo bazalky

     

Příprava jídla

1 Maso posypte solí a pepřem, zabalte do potravinářské fólie a uložte na hodinu do mrazničky (díky tomu půjde líp krájet na opravdu tenké plátky; nebojte se, velmi rychle roztají). Lžíci oleje zahřejte na pánvi, vsypte kapary a 3–4 minuty je opékejte dokřupava. Osušte na ubrousku a nechte zchladnout.

2 Připravte si dresink: promíchejte citronovou šťávu, ocet a nasekané naložené citrony. Osolte a opepřete.

3 Vybalte maso z fólie a nakrájte ho velmi ostrým nožem na co nejtenčí plátky. Na talíře nebo velkou mísu naaranžujte maso, opečené kapary a petrželku. Zakapejte olivovým olejem a citronovým dresinkem a ihned podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Nakládané citrony koupíte v prodejnách s arabskými specialitami nebo si je můžete udělat sami. Rozkrojte podélně 6 biocitronů na čtvrtky tak, aby na spodní straně držely u sebe. Z 250 g hrubé mořské soli nasypte do každého citronu, co se vejde, a citrony vraťte do původního tvaru. Vrstvěte je do vysterilizované sklenice s 8 kuličkami černého pepře, 4 bobkovými listy, 2 hvězdičkami badyánu a zbylou solí. Přelijte šťávou ze 6 velkých citronů a případně dolijte vodou, aby byly ponořené. Sklenice uzavřete a citrony nechte uležet 4–6 týdnů; během prvních pár dní občas sklenici obraťte, aby se sůl dostala všude. Uložené mimo chladničku vydrží až jeden rok. Tuto delikatesu pak využijete nejen v arabské kuchyni. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polenta s ricottou

Pizza s hříbky a bazalkou

Špagety s plody moře a koprem

Citronový koláč

Hodujte po italsku

Přidat komentář