Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí à la francouzská cibulačka
Hovězí à la francouzská cibulačka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí à la francouzská cibulačka

3.8/5 Počet hodnocení: 37
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6823 kcal
Bílkoviny 399 g
Sacharidy 625 g
Tuky 275 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí à la francouzská cibulačka se perfektně hodí jako hlavní chod, recept připomíná vylepšený český guláš.

Suroviny

přední nebo krk
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 2 PL
velké, nakrájené na půlkolečka
tymián
pár snítek
sherry ½ hrnku
worcesterská omáčka 2 PL
vývar hovězí 1 l
bageta 1 ks
olivový olej

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta, dejte do misky a promíchejte se lžící mouky. Osolte, opepřete a promíchejte. V silnostěnném hrnci rozehřejte olej a po částech opečte maso dohněda. Vyjměte.

2

Přidejte máslo a vsypte cibuli. Zvolna ji opékejte, aby zkaramelizovala, změkla a zhnědla. Přidejte tymián, bobkové listy a ještě chvíli opékejte. Zaprašte zbylou moukou, krátce opražte a přilijte sherry, worcester, vývar. Povařte 5 minut, vraťte maso, přiklopte a dejte do trouby na 2 a půl hodiny.

3

Poté hrnec vyjměte a troubu přepněte na gril. Bagetu nakrájenou na plátky zakápněte olejem a opečte v troubě z obou stran dozlatova. Část rozložte na maso a posypte sýrem, zbylé nechte na plechu a též posypte sýrem. Dejte zapéct pod gril a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Do základu k cibuli můžete přidat i 4 stroužky česneku. Chcete-li si vyhrát s bagetou, promíchejte sýr s crème fraîche (cca 5 lžic) a dijonskou hořčicí (1–2 lžíce) a 2 vejci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín