Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí à la francouzská cibulačka
Hovězí à la francouzská cibulačka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí à la francouzská cibulačka

3.9/5 Počet hodnocení: 36
Více než dvě hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6823 kcal
Bílkoviny 399 g
Sacharidy 625 g
Tuky 275 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hovězí à la francouzská cibulačka se perfektně hodí jako hlavní chod, recept připomíná vylepšený český guláš.

Suroviny

přední nebo krk
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 2 PL
velké, nakrájené na půlkolečka
tymián
pár snítek
sherry ½ hrnku
worchestrová omáčka 2 PL
vývar hovězí 1 l
bageta 1 ks
olivový olej

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta, dejte do misky a promíchejte se lžící mouky. Osolte, opepřete a promíchejte. V silnostěnném hrnci rozehřejte olej a po částech opečte maso dohněda. Vyjměte.

2

Přidejte máslo a vsypte cibuli. Zvolna ji opékejte, aby zkaramelizovala, změkla a zhnědla. Přidejte tymián, bobkové listy a ještě chvíli opékejte. Zaprašte zbylou moukou, krátce opražte a přilijte sherry, worcester, vývar. Povařte 5 minut, vraťte maso, přiklopte a dejte do trouby na 2 a půl hodiny.

3

Poté hrnec vyjměte a troubu přepněte na gril. Bagetu nakrájenou na plátky zakápněte olejem a opečte v troubě z obou stran dozlatova. Část rozložte na maso a posypte sýrem, zbylé nechte na plechu a též posypte sýrem. Dejte zapéct pod gril a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Do základu k cibuli můžete přidat i 4 stroužky česneku. Chcete-li si vyhrát s bagetou, promíchejte sýr s crème fraîche (cca 5 lžic) a dijonskou hořčicí (1–2 lžíce) a 2 vejci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč