Hovězí à la francouzská cibulačka se perfektně hodí jako hlavní chod, recept připomíná vylepšený český guláš.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160°C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta, dejte do misky a promíchejte se lžící mouky. Osolte, opepřete a promíchejte. V silnostěnném hrnci rozehřejte olej a po částech opečte maso dohněda. Vyjměte.
Přidejte máslo a vsypte cibuli. Zvolna ji opékejte, aby zkaramelizovala, změkla a zhnědla. Přidejte tymián, bobkové listy a ještě chvíli opékejte. Zaprašte zbylou moukou, krátce opražte a přilijte sherry, worcester, vývar. Povařte 5 minut, vraťte maso, přiklopte a dejte do trouby na 2 a půl hodiny.
Poté hrnec vyjměte a troubu přepněte na gril. Bagetu nakrájenou na plátky zakápněte olejem a opečte v troubě z obou stran dozlatova. Část rozložte na maso a posypte sýrem, zbylé nechte na plechu a též posypte sýrem. Dejte zapéct pod gril a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Do základu k cibuli můžete přidat i 4 stroužky česneku. Chcete-li si vyhrát s bagetou, promíchejte sýr s crème fraîche (cca 5 lžic) a dijonskou hořčicí (1–2 lžíce) a 2 vejci.