Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí na pivu s čedarovými knedlíčky
Hovězí na pivu s čedarovými knedlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí na pivu s čedarovými knedlíčky

4/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3662 kcal
Bílkoviny 221 g
Sacharidy 357 g
Tuky 129 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokrmy na bázi gulášů jsou pro pomalý hrnec jako stvořené a maso z nich se rozplývá. Doplnili jsme dokonale měkké hovězí na pivu knedlíčky s čedarem, které strukturou připomínají čerstvé houstičky – jsou tudíž dobré i zastudena.

Suroviny

kližka 700 g
či jiný řez hovězího masa vhodný na dušení, na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opečení
nasekaná nahrubo
typu porter nebo stout
nakrájené na čtvrtky
česnek 2 stroužky
drcené
tymián 2 snítky
vývar hovězí 500 ml
hnědý cukr 2 ČL
hořčice kremžská 2 ČL
worchestrová omáčka 1 ČL
jarní cibulka
či pažitka, na ozdobení
Na knedlíčky
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
ztuhlé z mrazáku, aby šlo strouhat
nastrouhaný najemno
pažitka 1 PL
nadrobno nasekaná
sůl

Postup

1

Hovězí maso osolte, opepřete a obalte ve 2 lžících mouky. Na pánvi (nebo přímo v hrnci, pokud to model přístroje umožňuje), rozehřejte trochu oleje a opečte na něm cibuli dosklovita. Vyjměte ji, přilijte olej, v několika dávkách opečte maso dohněda a dejte stranou. Vlijte do pánve pivo a vařte pár minut na vyšší teplotu, aby se odvařila část alkoholu a rozpustily se přípečky. Pak odstavte.

2

Do pomalého hrnce vsypte opečenou cibuli i maso, houby, česnek, tymián a bobkové listy. Zaprašte zbývající moukou a promíchejte. Smíchejte dohromady pivo z pánve s vývarem, cukrem, hořčicí a protlakem a nalijte na maso (nebo jednoduše přidejte suroviny do hrnce k pivu). Zavřete a nastavte hrnec na 6 hodin na nízký stupeň (low). Po uvaření odklopte a dochuťte worcesterskou omáčkou, zamíchejte.

3

Před dokončením masa připravte knedlíčky. Troubu rozehřejte na 160°C. Mouku vsypte do mísy a promíchejte s kypřicím práškem. K mouce nastrouhejte ztuhlé máslo. Přidejte sýr, pažitku a trošku soli, opatrně vlijte přibližně 3 lžíce vody, abyste vytvořili měkké a tvárné těsto. Rozdělte na 8 stejných částí a vyválejte z nich kulaté knedlíčky. Dejte je s rozestupy na plech vyložený pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě cca 20 minut dozlatova. Podávejte k hovězímu masu na pivu, můžete ozdobit jarní cibulkou či pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč